Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nici o scoala nu a mai obtinut avizul sanitar de functionare

Inspectoratul Scolar Judetean, a prezentat, ieri, in cadrul Consiliului Prefectural al Judetului Braila, o informare privind pregatirea unitatilor de invatamint pentru deschiderea si functionarea in bune conditii a anului scolar 2006-2007. Potrivit raportului, in majoritate, starea scolilor din judetul Braila este buna. Din totalul de 136 de unitati scolare care functioneaza in 351 de structuri, aviz sanitar au obtinut doar 70 de unitati, restul nu pot obtine in principal din lipsa sursei de apa potabila si datorita faptului ca nu pot face fata standardelor actuale, avind vechime mai mare de 60 de ani.
In anul 2005-2006, in cadrul Programului de Reabilitare a Scolilor, coordonat de MEdC, au fost reabilitate un numar de 7 unitati scolare, dintre acestea fiind finalizare 4 scoli din mediul urban: Grupul Scolar "Insuratei", Scoala cu calsele I-IV Faurei si Scolile cu clasele I-VIII "Ion Bancila" si "Ecaterina Teodoroiu" Braila. Pina la sfirsitul acestui an scolar se vor finaliza lucrarile de consolidare si extindere la Liceul de Arta "Hariclea Darclee" si Scoala cu clasele I-VIII "Mihail Kogalniceanu". Urmeaza ca pina in 2009 sa se realizeze lucrari de reabilitare a infrastructurii cladirilor la inca 32 de unitati scolare din mediul urban si rural, ceea ce va duce la cresterea numarului scoli cu aviz sanitar de functionare.

Santiere vechi si noi

In programul de investitii, Inspectoratul Scolar Judetean Braila are in derulare, inca din 1996, finalizarea lucrarilor la Scoala cu 24 de sali de clasa si sala de festivitati Calarasi IV, Scoala cu 16 sali de clasa si sala de gimnastica Ianca si Scoala cu clasele I-IV Florica, Coltea. In sprijinul realizarii acestor obiective, in anul 2006, au fost alocate de la bugetul local fonduri in valoare de 800 mii lei.
Referitor la situatia scolilor din mediul rural, in raport se precizeaza ca, in anul scolar 205-2006, in cadrul Programului de Reabilitare a Scolilor, au fost executate lucrari de constructie a unor scoli noi care le-au inlocuit pe cele din chirpici. Acestea sint: Scoala cu clasele I-VIII Agaua, Scoala cu clasele I-IV Corbu Vechi, Scoala cu clasele I-IV Pietroiu si Scoala cu clasele I-IV Comaneasca.
In privinta sistemului de incalzire a scolilor, incepind de luna viitoare, in 12 unitati de invatamint din mediul rural se vor contracta lucrarile pentru realizarea grupurilor sanitare, a instalatiilor electrice si termice, iar pina la sfirsitul anului scolar vor fi executate aceleasi lucrari de asigurare a conditiilor minime igienico-sanitare la inca 25 de unitati de invatamint din judet. De asemenea, s-a propus la Ministerul Educatiei si Cercetarii alocarea de fonduri pentru amenajarea terenurilor de sport in 31 de unitati scolare.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii