Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nici nu si-a inceput bine cariera politica, si Diana Tusa este nominalizata in "Lista candidatilor patati"

Candidatul PD-L pentru Camera Deputatilor in Colegiul nr. 1, Florin Cirligea, este uimit de cit de repede a reusit contracandidata sa, liberala Diana Tusa, aflata la inceputul carierei politice, sa apara pe o lista a "candidatilor patati". Cirligea considera ca Tusa isi are locul meritat pe aceasta lista, in contextul in care s-a ridicat in politica la nivelul la care se afla acum nu pe propriile merite, ci in calitate de client politic. Ceea ce-l deranjeaza mai mult pe reprezentantul PDL este faptul ca Tusa a venit de la Bucuresti, parasutata de la centru si le da lectii brailenilor, incercind sa-i convinga ca numai ea este preocupata de binele judetului: "Ca urmare a articolelor din presa locala, in care domnisoara Diana Tusa, candidata PNL pe Colegiul nr. 1, pentru Camera Deputatilor, afirma ca "toti cei care nu au facut nimic pentru Braila, pina acum, trebuie sa plece", inseamna ca trebuie sa plecam cu totii din Braila si sa ramina numai domnia sa in orasul nostru, pentru ca, din declaratiile pe care le-a facut pina acum, rezulta ca este singura care a facut ceva pentru Braila si braileni. Eu, personal, ma simt foarte jignit, pentru ca m-am nascut, traiesc si muncesc in acest oras, am creat 200 de locuri de munca si mi-am platit la timp toate obligatiile catre stat, pentru ca domnisoara Tusa sa aiba bani de salariu de la Camera Deputatilor. Sint convins ca brailenii ar vrea sa afle performantele cu care se mindreste domnisoara Diana Tusa, drept pentru care imi permit sa vi le prezint. Diana Tusa, candidata PNL Bucuresti, scuze Braila, a reusit performanta ca, la inceput de cariera politica, sa fie nominalizata in "Lista candidatilor patati", intocmita de Agentia de Monitorizare a Presei "Active Watch", care a fost data publicitatii in cursul acestei saptamini. Din declaratia de avere a domnisoarei Diana Tusa, care este directorul cancelariei presedintelui Camerei Deputatilor, rezulta calitatea de membru in mai multe consilii de administratie a candidatei PNL Braila, respectiv: * BTT Bucuresti - de unde incaseaza, anual, 27 de milioane lei; * ACC Bucuresti - de unde incaseaza, anual, 150 de milioane lei; * Conpet Ploiesti - de unde incaseaza, anual, 273 de milioane lei. Astfel, Diana Tusa incaseaza, anual, doar pentru simpla prezenta in aceste consilii de administratie, in total, 450 milioane de lei, din banii unor societati comerciale cu capital de stat, care puteau fi folositi intr-un mod mai eficient".

"Este uluitoare polivalenta acestei domnisoare juriste"

Candidatul PDL mai precizeaza ca in ziarul "Curentul", din 7 noiembrie 2008, George Roncea scrie in articolul intitulat "Bogdan Olteanu - nas de cumetrii clientelare": "recordul in ceea ce priveste participarea in AGA si CA-uri il detine directorul general al cabinetului presedintelui Camerei Deputatilor, Adriana Diana Tusa, care a primit bani, in calitate de membru in CA sau AGA, de la nu mai putin de 6 societati: SC ACC SA, SC RamiDacia SA, SC ISPCF SA, SC Lirtrac, BTT si SC Conpet SA. Adriana Diana Tusa a primit in 2005 aproximativ 340 milioane lei vechi, iar in 2006 alti aproape 350 de milioane de lei vechi. La acesti bani s-a adaugat si leafa de functionar parlamentar; in intervalul martie-decembrie 2006, Adriana Diana Tusa a ridicat nu mai putin de 441.640.000 de lei".
In acest context, Cirligea mai spune: "Este uluitoare polivalenta acestei domnisoare juriste, a carei activitate profesionala - asa cum rezulta din propria prezentare de pe site www.dianatusa.ro - se reduce "la doi ani de stat printre infractori". Se pare ca baza cunostintelor economice necesare in administrarea unei societati comerciale a obtinut-o prin schimb de experienta la "facultatea" Rahova. "Am urmat Dreptul, iar apoi am intrat in avocatura. Am trait urmatorii doi ani printre infractori, prin sectii de politie si parchete, cu audieri tirziu in noapte si cu vizite la Rahova. Implorind clementa instantei, atunci cind nu aveam nici un motiv sa o fac, batind cu pumnul in masa, atunci cind clientul ma ducea cu zaharelul...", spune Diana Tusa. La asa competente manageriale, este uimitor ca domnisoara Diana Tusa este un umil functionar public, angajat in mod ferm in propasirea electoratului de ocazie si nu administreaza o firma proprie. Sau la PNL, liberalismul si libera initiativa se aplica cel mai bine pe banul public? Un mare adevar despre PNL Braila este punctat de domnisoara Tusa tot pe blogul personal: "Liberalii braileni nu mai aveau reprezentanti la nivel central care sa le promoveze proiectele si care sa ii sprijine din exterior". Iata cum un candidat PNL recunoaste ca aceasta filiala este slaba, lipsita de valori umane si profesionale, incapabila sa produca persoane care sa reprezinte Braila in fata autoritatilor centrale. Candidata PNL ii invita, astfel, pe braileni sa nu voteze PNL, pentru ca ar fi un gest inutil, aceasta filiala nefiind capabila sa reprezinte interesele orasului si ale judetului nostru".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii