Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

NEWSFLASH

* SUA ne poate asculta convorbirile, arata in editia sa de duminica cotidianul suedez Sydsvenskan. Astfel printr-un acord extrem de controversat, Statele Unite au primit acceptul de a asculta convorbirile si urmari sms-urile si e-mailurile cetatenilor europeni.

* Finlandezii au spus da proiectului de constitutie europeana, intr-o sedinta desfasurata in data de 12 mai, parlamentul luind decizia de a incepe procesul de ratificare a acesteia.

* Un nou motiv pentru existenta Uniunii Europene este principala grija a cancelarului german Angela Merkel. Aceasta a declarat in primul ei discurs major de dupa instalarea in functie ca Europa trebuie sa isi schimbe orientarea din acest moment si sa puna cetatenii pe primul loc.

* O altfel de zi a Europei a fost celebrata in Estonia, unde Parlamentul a decis ratificarea constitutiei europene chiar in data de 10 mai, primul ministru eston, Andrus Ansip, declarind cu aceasta ocazie ca prin aprobarea constitutiei, “Estonia a adus o contributie extrem de importanta pentru constructia europeana".

* Cresterea numarului de state membre UE a fost un succes, arata mai multe studii efectuate in statele membre ale uniunii. Dintre indicatorii analizati, cresterea economica a fost cea care a cunoscut cea mai mare medie in cele 10 state devenite membre in 2004.

Newsflash foloseste serviciile de stiri ale Euobserver si ale Comisiei Europene.
Surse fotografii:
Semnarea tratatului de aderare: eu2005.lu/Tom Wagner
Tratatul de aderare: eu2005.lu/Luc Deflorenne
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii