Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

New LiL Style, din Brăila direct în America, la World Hip Hop Dance Championship

* cea mai nouă trupă a școlii de dans Lil Motion, New LiL Style, s-a calificat la cel mai mare campionat mondial de hip hop, competiție care se va desfășura în perioada 5-11 august în Statele Unite * trupa este formată din șapte copii talentați, cu vârste între 11-15 ani, iar pentru fiecare dintre ei dansul a devenit un mod de viață * pentru a putea trăi visul american, minunații dansatori au nevoie de susținerea noastră

 

 

Altă trupă, alt LiL! Ei sunt New LiL Style, șapte copii frumoși cu vârste între 11-15 ani, muncitori și talentați. Uniți de dragostea lor pentru dans, deși sunt de puțin timp o trupă, cei șapte copii au ocupat locul 3 la România Hip Hop Dance Championship de la Oradea, loc ce le permite să reprezinte Brăila și România la cel mai mare campionat de hip hop din lume: World Hip Hop Dance Championship în Phoenix, Arizona (5-11 august). New LiL Style sunt pe urmele deja celebrei trupe LiL Style și vor reprezenta cu mândrie LiL Motion Dance School la campionatul din America, așa cum au făcut-o și colegii lor.

Fără alte introduceri, haideți să îi cunoaștem pe cei de la New LiL Style:

Bianca, 12 ani. Primul contact cu dansul l-a avut la vârsta de 3 ani, atunci când s-a înscris la cursuri de balet. A continuat apoi cu dans sportiv, iar în prezent practică street-dance și dans contemporan. Este elevă în clasa a VI-a la “M. Dragomir”, iar visul ei e să ajungă o dansatoare cât mai bună. Bianca se laudă și cu o colecție de slime-uri și squishy-uri.

Mario, 15 ani. Este pasionat de street dance, în special break dance și footwork. Înainte să se apuce de dans a practicat parkour, iar acest lucru se vede cel mai bine în trick-urile pe care le execută pe ring. “Sunt o fire silitoare și din acest motiv cred că pot ajunge cât de sus îmi doresc. În afară de dans îmi mai place handbalul și fotbalul, dar nimic nu îmi poate întrece această pasiune”. Mario este elev în clasa a IX-a, la LPS.

Ana, 12 ani. Practică street-dance și dans contemporan de aproape 4 ani. În timpul liber îi place să joace volei, să iasă cu prietenii și să se distreze. Colecționează slime-uri și brățări. “Familia mea îmi este alături și mă încurajează să ajung cât mai departe”. Ana este elevă în clasa a V-a la Școala “F. Neagu”.

Edi, 11 ani. Elev în clasa a VI-a la “M. Eminescu”, puștiul se prezintă simplu: “Sunt Edi și iubesc dansul!”. Practică acest sport de 6 ani și spune că nu are de gând să renunțe prea curând, stilul lui preferat fiind breakdance-ul. “Când eram mai mic urmăream oameni care făceau salturi și scheme și mi se părea foarte tare. Acum 4 ani am încercat primul meu salt, care nu a fost prea reușit, dar până în prezent am progresat. În afară de dans îmi place fotbalul și... cam atât. Dar nimic nu întrece acest sport”.

Anca, 15 ani. Adolescenta învață la Colegiul “N. Bălcescu” și s-a apucat de dans în urmă cu 12 ani, iar de 8 ani este membră cu acte în regulă în Lil Motion Dance School. “Înainte să fac parte din școala aceasta de dans eram prea mică să mă gândesc ce aș vrea să fac cu dansul. Dar de când am venit la LiL Motion, prin intermediul concursurilor la care am participat mi-am format un scop, cum aș vrea să fiu ca dansatoare și cât de departe aș vrea să ajung. Cu ajutorul coregrafei noastre, Liliana Stan, pot să spun că sunt pe drumul pe care mi l-am propus, dar tot mai am de învățat”. Dincolo de antrenamente și concursuri, Anca adoră să deseneze și să facă fotografii.

Ionuț, 13 ani. Elev în clasa a VII-a la Școala “M. Eminescu”, Ionuț susține că din cei 13 ani ai săi, 5 ani i-a petrecut la dansuri. Spune despre el că este un băiat ambițios, sincer, prietenos și amuzant. Stilul său de dans preferat este breakdance-ul. “Dansul este ceva foarte important în viața mea. Când eram mic mă plictiseam acasă până când i-am spus mamei că vreau să practic un sport. Sunt mândru unde am ajuns datorită mamei si coregrafei mele. În afară de dans îmi mai place handbalul și, la fel ca mulți alții, să mă mai joc pe calculator.”

Laura, 15 ani. Practică street dance de 7 ani. Până să ajungă să realizeze că adoră acest stil de dans, ea a cochetat cu dansuri sportive și moderne, însă mărturisește că aceste genuri nu o caracterizau. Laura recunoaște că primul contact cu street dance-ul a fost greu, dar, ușor, ușor, a evoluat și a ajuns să participe la concursuri internaționale. “Aici, la LiL Motion Dance School nu numai că am învățat ce înseamnă dansul, dar am și cunoscut oameni minunați. Coregrafa noastră, Liliana Stan, ne-a fost alături de fiecare dată și a format niște dansatori minunați. Datorită ei m-am dezvoltat foarte bine în acest domeniu și sunt mulțumită de mine”. Laura este elevă a Liceului “N. Iorga”.

Așadar, ei sunt cei șapte dansatori minunați care pot ajunge să își prezinte spectacolul în cea mai mare competiție de hip hop din lume. “Sunt mandră de noua generație și le doresc un drum frumos atâta timp cât vor dori ei”, ne-a spus coregrafa Liliana Stan.

Pentru a putea trăi visul american și a concura cu cei mai buni din lume, trupa New LiL Style are nevoie de susținerea sponsorilor. Numai deplasarea până în Statele Unite costă foarte mult, însă cu ajutorul unor sponsorizări, cei șapte copii vor descoperi că visele devin realitate. Iar ei, cu siguranță, își vor pune nu doar toată energia, ci și tot sufletul pe scenă.

“Sperăm să putem ajunge, dar pentru a putea face acest lucru avem nevoie de susținerea dumneavoastră. Știm că nu suntem noi singuri, știm că sunt și alții care au nevoie să fie ajutați. Și am făcut-o și noi, de câte ori am avut ocazia și am dat o mână de ajutor pentru cei care aveau nevoie. Știm că poate sunt alții în alte domenii mai buni ca noi, dar ne dorim să ajungem acolo unde sunt cei mai buni, să învățăm și să ne întoarcem cu mândrie că am ridicat drapelul României deasupra capului”, ne-a declarat Liliana Stan.

 

Lil Motion, 12 trofee la Concursul “Tărâmul Dansului”

Lil Motion Dance School a “spulberat” competiția la Concursul “Tărâmul Dansului”. Desfășurată recent, la competiția de la Botoșani familia LiL a fost

reprezentată de 25 de copii frumoși și talentați care au reușit să aducă la Brăila 12 trofee.
Premiile obținute de aceștia sunt:
NewLiLStyle - urban juniori - trofeul pentru cea mai bună coregrafie din concurs;
LiL's - locul 1 și trofeul disciplinei MTV comercial;
ModernLiL - locul 1 și trofeul disciplinei contemporan;
NewLiLStyle - locul 1 și trofeul disciplinei urban;

LiLAttitude - locul 1 și trofeul disciplinei urban;

LiLAttitude - locul 1 și trofeul disciplinei open.

Felicitări dansatorilor și coregrafei Liliana Stan!

 
Categorie articol: 

Comentarii