Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nevoie mare de sânge! Centrul de Transfuzie aşteaptă donatori

• necesarul de sânge a crescut, în ultima perioadă, în timp ce numărul donatorilor a rămas acelaşi

 

Nevoia de sânge a crescut în ultima perioadă, aşa că Centrul de Transfuzie Sanguină Brăila face un apel către brăileni. Sunt aşteptate să doneze sânge cât mai multe persoane, indiferent de grupa sanguină. Media zilnică de donatori este de 25-30 donatori, însă tot este prea puţin, întrucât cererea a crescut destul de mult.

Cei care consideră că pot dona sunt invitaţi la Centrul de Transfuzie Sanguină Brăila. Insistăm ca înainte de donare să se consume alimente sărace în grăsimi (pâine, covrigi, biscuiţi, dulceaţă, miere, fructe, legume) şi să se bea lichide naturale (apă, apă minerală, sucuri, ceaiuri şi compot), deoarece nu este corect să doneze 450 ml de sânge o persoană înfometată şi însetată”, au precizat reprezentanţii Centrului.

Analizele gratuite care se fac în cadrul Centrului de Transfuzie şi se eliberează la cerere sunt: grupa de sânge, hepatita B, hepatita C, HIV, HTLV, sifilis, hemogramă, analize biochimice (glicemie, triglyceride, cholesterol - HDLC, LDL, VLDL - calciu, ALT/TGP, bilirubină totală, fier, creatinină, proteine totale). Cei care donează sânge beneficiază de 7 tichete de masă, analize gratuite, decontarea biletului de călătorie pentru cei din mediul rural şi reducere de 50% timp de o lună la abonamentul pe transport local pentru cei din mediul urban şi scutire de la serviciu în ziua donării.

În plus, donarea permanentă de sânge scade riscul de infarct de miocard şi accident vascular. Rudele de gradul I al donatorilor fideli beneficiază, o dată la doi ani, de analize gratuite.

Centrul de Transfuzie Sanguină Brăila se află pe str. R.S. Campiniu din municipiu.
Categorie articol: 

Comentarii