Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Neurochirurgul Alexandru Vlad Ciurea, din nou la Brăila

• după ce, în luna februarie a. c. a lansat volumul “Călătorii în centrul gândirii”, cu texte consemnate de Tudor Artenie, reputatul neurochirurg  prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea va fi din nou prezent sâmbătă la Brăila, la Biblioteca Judeţeană “Panait Istrati”, unde va susţine conferinţa “Limitele creierului uman şi Alzheimer pe înţelesul tuturor”

 

Sâmbătă, 30 iunie 2018, ora 10.00, la sediul Bibliotecii Judeţene “Panait Istrati” din Piaţa Poligon, nr.4 va avea loc conferinţa “Limitele creierului uman şi Alzheimer pe înţelesul tuturor”, susţinută de prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea, renumit medic neurochirurg.

Recunoaşterea naţională şi internaţională a Prof. Dr. Alexandru Vlad Ciurea se datorează unei activităţi îndelungi, de peste 50 de ani, în neurochirurgie, cercetare şi înfiinţarea departamentului de cercetare în neuroştiinţe al Spitalului Clinic “Bagdasar-Arseni” din Bucureşti, implicarea şi coordonarea a 20 proiecte naţionale şi internaţionale de cercetare în perioada 2000- 2006 şi publicarea de articole de neurochirurgie în mai multe publicaţii de specialitate româneşti şi internaţionale. În plus, este preşedintele Societăţii Române de Neurochirurgie şi membru fondator în mai multe organizaţii de Neurochirurgie din Statele Unite ale Americii, Europa de Sud-Est sau Brazilia.

În prezent este şeful Departamentului Neurochirurgie şi Director ştiinţific la Spitalul “Sanador” din Bucureşti. A primit numeroase premii şi distincţii, dintre care: Premiul pentru “Inovaţie în predarea medicinii” la Gala Healthcare; Diploma de Excelenţă “Neurovasc” acordată de Congresul Internaţional de Chirurgie Cerebrovasculară, Mumbai, India; Ordinul Naţional “Serviciu credincios”, în grad de Comandor (2000), acordat de Preşedintele României; Premiul de Excelenţă Medica Academica & British Journal pentru întreaga activitate. Are la activ peste 23.000 de operaţii pe creier şi este posesorul Brevetului de invenţie pentru Drena Unitub (o invenţie larg folosită pe plan mondial pentru tratarea hidrocefaliei) şi a Certificatului de Inovaţie înregistrat la OSIM privind Anatomia ascunsă din Opera lui Michelangelo.
Categorie articol: 

Comentarii