Mergi la conţinutul principal

Neurochirurgii brăileni, la contrapartidă cu cei gălăţeni

Spitalele judeţene din Brăila şi Galaţi au ajuns la un acord în ceea ce priveşte stabilirea liniei de gardă pe neurochirurgie, care să rezolve problemele cauzate de lipsa de medici specialişti din cele două unităţi. "Problema este clară şi stabilită de comun acord de către cele două spitale partenere. Neurochirurgii gălăţeni vor trimite la Brăila, până pe data de 20 septembrie, programul de gardă. În perioada în care medicii gălăţeni au «fereastră» în acest program, preiau neurochirurgii brăileni garda, la Spitalul din Brăila. Neurochirurgii din Brăila vor lucra în contrapartidă cu medicii din Galaţi. Aşadar, cele două spitale aflate în parteneriat, vor avea un neurochirurg permanent pe gardă", ne-a precizat Rodica Sin, managerul Spitalului Judeţean Brăila. Este cunoscut faptul că până acum, între cele două spitale au existat neînţelegeri legate de modul cum erau rezolvate cazurile neurochirurgicale. Astfel, pacienţii care vin noaptea sunt transferaţi la Galaţi, întrucât Brăila are doar un compartiment de specialitate, unde sunt doi medici angajaţi, motiv pentru care nu se poate face linie de gardă. Mai mult decât atât, spitalul din Brăila suferă şi la capitolul dotărilor, neavând un RMN, singurul computer tomograf fiind defect, or nu se poate pune un diagnostic fără ca bolnavul să fie investigat imagistic. Aşa că, alte cazuri ajung la Galaţi, spre nemulţumirea conducerii spitalului judeţean, care a făcut o evaluare şi a constatat că într-o lună a pierdut din bugetul propriu 100.000 de lei. Iniţial, soluţia propusă de către managerul Spitalului de Urgenţă Galaţi a fost realizarea unei linii de gardă comune, însă în unitatea gălăţeană. "Ştim că la unitatea similară din Brăila nu se poate face linie de gardă pe neurochirurgie, deoarece nu au numărul necesar de medici. Dar nici noi nu stăm mai bine, pe Galaţi, la acest capitol. În plus, noi nu primim bani pentru pacienţii trataţi din Brăila peste valoarea de contract încheiată cu CJAS Galaţi. De aceea, intenţionez să propun conducerii Spitalului de Urgenţă din Brăila să realizăm gărzi comune cu medicii de acolo şi cu cei de la noi, la Galaţi, pentru că aşa nu se mai poate", a declarat managerul Spitalului de Urgenţă Galaţi, dr. Călina Lazarovici.

Conducerea Spitalului din Brăila speră ca până la sfârşitul lunii octombrie unitatea să fie dotată cu un nou computer tomograf, astfel ca pacienţii să nu mai fie nevoiţi să facă drumul până la Galaţi pentru investigaţii.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro