Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Neregulile din comuna Cazasu, pe masa Prefectului

Instituţia Prefectului Judeţului Brăila a intrat pe fir şi a decis să analizeze parte dintre neregulile semnalate de către consilierii comunei Cazasu la adresa primarului PSD-ist Anton Tudorel. Mai exact, este vorba despre obiecţiunea semnalată pentru cotidianul "Obiectiv - Vocea Brăilei" de către consilierul PNL Florenţiu Bardaş, care s-a plâns în privinţa modului în care a fost aprobat bugetul comunei la începutul acestui an. Liberalul a precizat că la finele lunii ianuarie a fost introdus pe ordinea de zi un punct privitor la bugetul local, însă documentaţia ar fi fost pusă la dispoziţia membrilor Consiliului doar cu două zile înainte. De asemenea, după cum a semnalat acesta, actul normativ nu a stat în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Cazasu 30 de zile înainte de a intra în plen, aşa cum prevede legea. "Un număr de cinci consilieri i-am făcut în scris domnului primar să retragă de pe ordinea de zi proiectul de buget şi să intre cu el în legalitate. Secretarul comunei a fost de acord cu acest punct de vedere şi a spus ca n-o să-şi pună semnătura de legalitate pe o eventuală hotărâre, în schimb ceilalţi consilieri, la îndemnul primarului, au continuat dezbaterea şi au votat bugetul pe care funcţionează şi acum Primăria Cazasu", a declarat Bardaş, în urmă cu câteva zile.
Contactată, ieri, de redactorii cotidianului nostru în această privinţă, Mădălina Cochino, prefectul judeţului Brăila, a afirmat că instituţia pe care o conduce a luat act de aceste nereguli şi analizează situaţia. Aceasta a precizat că situaţia i-a fost adusă la cunoştinţă oficial, printr-o sesizare venită din partea unor consilieri din comună.
"Solicitarea este la noi şi urmează să o analizăm. Mai multe detalii nu vă pot da acum", a afirmat Cochino, cu precizarea că va putea oferi un răspuns peste maxim două săptămâni.

 
Categorie articol: 

Comentarii