Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nereguli majore la Centrul din Brăila de prelevare a organelor pentru transplant

* Corpul de Control a descoperit că deşi Spitalul Judeţean este acreditat pentru prelevare de organe, unitatea nu are şi aparatura necesară detectării morţii cerebrale

 

 

Corpul de Control al Ministerului a anunţat, potrivit Mediafax, că a verificat recent Agenţia Naţională de Transplant (ANT) şi mai multe centre de prelevare, printre care şi Brăila, şi la toate s-au descoperit nereguli grave.

În octombrie am trimis Corpul de Control la Agenţia Naţională de Transplant şi a verificat prin sondaj patru centre de prelevare şi în toate aceste patru cazuri au fost găsite nereguli majore. Centrele verificate sunt din Brăila, Alba Iulia, Ploieşti şi Reşiţa. Agenţia Naţională de Transplant a acreditat aceste centre chiar dacă nu îndeplineau criteriile, nu aveau aparatura necesară detectării morţii cerebrale”, a declarat ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Reporterii „Obiectiv - Vocea Brăilei” au încercat să ia legătura cu managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, dr. Mihail Iugulescu, în legătură cu acest subiect însă, până la acest moment, nu a fost de găsit la telefon.

Ministrul a anunţat că va sesiza Agenţia Naţională de Integritate privind posibile stări de conflict de interese şi nereguli la Agenţia Naţională de Transplant şi va face verificări la toate centrele de transplant acreditate.
Categorie articol: 

Comentarii