Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nepotul victimei de pe Transilvaniei a fost arestat

Suspectul în cazul crimei înfiorătoare petrecută duminică noaptea pe strada Transilvaniei a fost arestat preventiv. Nicolae Arghir, în vârstă de 54 de ani, reţinut încă din noaptea de 27/28 iulie, va sta în arest preventiv următoarele 30 de zile, fiind anchetat în continuare pentru săvârşirea infracţiunii de omor. Întrucât bătrâna ucisă îi era rudă apropiată, Arghir riscă o pedeapsă cuprinsă între 10 şi 25 de ani de închisoare, dacă va fi găsit vinovat. Surse judiciare ne-au precizat că acesta neagă în continuare săvârşirea faptei, ignorând probele adunate împotriva sa. Mai mult, bărbatul acuzat de crimă a contestat arestarea preventivă, dosarul cauzei urmând să fie trimis la Curtea de Apel Galaţi.
Iniţial, oamenii legii au început urmărirea penală împotriva lui Nicolae Arghir pentru săvârşirea infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte (LCM) dar, după efectuarea necropsiei, procurorul criminalist Mircea Ciutac, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila - care coordonează cercetările în acest caz - a dispus schimbarea încadrării juridice a faptei comise, din LCM în omor cu agravante (pentru că victima era chiar mătuşa suspectului).
Potrivit referatului cu propunere de luare a măsurii arestării preventive, întocmit de procuror, în noaptea de 27/28 iulie 2014, Nicolae Arghir "i-a aplicat mătuşii sale S. Florica, de 88 de ani, multiple lovituri cu pumnii, cu picioarele şi cu o cutie de conservă metalică în zona capului, gâtului, toracelui şi braţului drept, provocându-i un şoc traumatic şi hemoragic prin traumatism cranio-cerebral, fractură de piramidă nazală, infiltrate sanguine epicraniene, hemoragie meningee, multiple fracturi costale şi de stern, hemotorax bilateral, contuzii şi rupturi cardio-pulmonare - leziuni care au condus la decesul victimei".
Brutalitatea cu care a fost omorâtă bătrâna de 88 de ani, care era slăbită din cauza vârstei şi a problemelor pe care le-a avut la începutul acestui an, i-a uimit pe anchetatori. Practic, victimei i-a fost rupt sternul şi toate coastele - leziunile afectându-i inima şi plămânii, care prezentau rupturi -, i-a fost zdrobit craniul şi faţa cu o cutie de conservă (dovadă urmele circulare identificate pe chipul acesteia, la necropsie), i-a fost fracturat braţul drept şi i-a fost secţionată parţial traheea. Demn de menţionat este faptul că suspectul a fost găsit la locul faptei, cu hainele murdare de sânge.
"Fapta reţinută în sarcina inculpatului prezintă o gravitate deosebită, prin aceea că a constat în lovirea repetată, cu mare intensitate şi cu un obiect vulnerant, care a creat leziuni masive victimei, o bătrână în vârstă de 88 de ani a cărei capacitate de rezistenţă a fost uşor de înlăturat, indiferent de natura conflictului, ci şi o rudă apropiată (sora tatălui inculpatului). Loviturile au fost multiple, aplicate cu mare intensitate pe tot corpul victimei, manifestarea violentă depăşind limitele unui conflict spontan, izolat, de familie", se precizează în actul de sesizare a instanţei de judecată.
Nicolae Arghir a mai fost cercetat penal pentru un furt mărunt, fiind sancţionat cu amendă administrativă. În opinia anchetatorilor, lăsarea în libertate a inculpatului ar fi creat "sentimente de revoltă şi indignare în rândul membrilor comunităţii, precum şi neîncredere în eficienţa sistemului judiciar", temerea că o infracţiune similară s-ar putea săvârşi oricând. Nicolae Arghir n-a mai fost cercetat pentru infracţiuni comise cu violenţă şi nu a fost identificat în trecut cu probleme psihice.
Reamintim că duminică, 27 iulie 2014, în jurul orei 22:30, un locatar de pe strada Transilvaniei a apelat numărul pentru urgenţe 112, alertându-i pe poliţişti, după ce a auzit ţipete puternice în locuinţa vecinei sale, Florica S., de 88 de ani, mama unui cunoscut judecător brăilean. În urmă cu jumătate de an, pe 24 ianuarie 2014, bătrâna fusese lovită, sechestrată şi violată de un individ de 37 de ani, Nicolae Mihăilescu, agresorul lăsând-o în voia soartei, legată de mâini şi de picioare. La acea dată, Florica S. a avut nevoie de 18 zile de îngrijiri medicale. Nu e de mirare că vecinul s-a grăbit să sune la poliţie, duminică noapte, auzind-o ţipând.
După câteva minute, la locul faptei a sosit un echipaj de la Ordine Publică, care a intrat în casa bătrânei şi a găsit-o pe aceasta căzută, zăcând într-o baltă de sânge. În altă încăpere se afla Nicolae Arghir, care a negat că şi-ar fi lovit mătuşa.
Florica S. a decedat în jurul orei 2:00, la Secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila. Jumătate de oră mai târziu, ofiţerii de la Serviciul de Investigaţii Criminale al IPJ l-au anunţat pe procurorul criminalist Mircea Ciutac, demarând cercetările la locul tragediei, iar în dimineaţa de luni, 28 iulie, a fost efectuată necropsia cadavrului. Nicolae Arghir a fost reţinut pentru uciderea mătuşii, fiind apoi arestat preventiv, pentru 30 de zile, însă nu a recunoscut fapta.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii