Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nepotul ucigaş va sta 15 ani după gratii

* nepotul a lovit-o pe femeia de 76 de ani cu o bâtă, distrugându-i aproape toate oasele feţei şi rupându-i oasele de la mâini şi picioare, după care s-a culcat în aceeaşi cameră cu victima care agoniza

Tânărul din Ciocile, care la sfârşitul anului trecut şi-a bătut crunt bunica, aceasta decedând câteva săptămâni mai târziu din cauza loviturilor primite, a fost condamant de către magistraţii brăileni la 15 ani de închisoare pentru fapta comisă. Daniel Laurenţiu Vasiloiu, în vârstă de 18 ani, şi-a agresat bunica chiar înainte de Crăciun, nervos la culme că nu are bani pentru băutură, iar bătrâna nu avea să îi dea. El şi-a bătut bunica cu o bâtă, lovind-o în zona feţei, a mâinilor şi a picioarelor, femeia de 76 de ani suferind numeroase fracturi, care, într-un final, i-au fost fatale.

Tânărul ar fi scăpat poate nepdepsit dacă, în ziua de 7 februarie, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale nu s-ar fi sesizat din oficiu cu privire la faptul că la morga Serviciului Judeţean de Medicină Legală Brăila a fost adus cadavrul unei femei, Găzdaru Fănica, din satul Chichineţu, comuna Ciocile, care prezenta urme de violenţă la nivelul capului. Medicul legist a concluzionat atunci că moartea femeii a fost violentă şi că decesul a survenit în urma leziunilor produse prin lovire activă repetată, cu corpuri dure. Din verificările desfăşurate de poliţişti a reieşit că cel care a snopit-o în bătaie pe bătrână este chiar nepotul său, Daniel Laurenţiu Vasiloiu, care locuia împreună cu ea. "În seara zilei de 23 decembrie, nepotul victimei, după ce a consumat băuturi alcoolice, i-a reproşat bunicii faptul că nu i-a dat bani şi, apoi, i-a aplicat multiple lovituri. În aceeaşi seară, aceasta a fost transportată şi internată la Spitalul Judeţean de Urgenţe Brăila pentru îngrijiri medicale. Ulterior, starea ei de sănătate s-a agravat, iar la data de 5 februarie a decedat la domiciliu", preciza atunci inspector Jenel Şogor, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.
Iniţial, lucrătorii din cadrul Poliţiei oraşului Însurăţei au întocmit pe numele nepotului bătăuş dosar penal pentru comiterea infracţiunii de lovire sau alte violenţe. În urma decesului bătrânei, Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila a schimbat încadrarea juridică a faptei în infracţiunea de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Tânărul a fost întâi reţinut pe ordonanţă 24 de ore, apoi arestat preventiv, până în prezent. În instanţă, procurorii au demonstrat că inculpatul a mai săvârşit acte de agresiune asupra membrilor familiei, ceea ce dovedeşte o conduită agresivă faţă de persoane lipsite de posibilitatea reală de a se apăra, respectiv bunica, mama şi fratele de numai 6 ani. În plus, aceştia au subliniat faptul că modul în care tânărul şi-a lovit bunica, dar şi motivul pentru care a făcut asta (bani pentru băutură) dovedesc o atitudine de o violenţă extremă. "Inculpatul a săvârşit acte multiple de lovire a victimei, cu o bâtă, în zona feţei (urmate de fracturarea majorităţii oaselor feţei), în antebraţul drept (urmate de fracturarea cubitusului) şi în gamba stângă (urmate de fractura peroneului). Inculpatul şi-a lovit bunica maternă întrucât aceasta nu îi dăduse bani pentru a-şi cumpăra alcool, după care s-a culcat în aceeaşi cameră în care se afla victima, împrejurări ce dovedesc dispreţul pentru normele de convieţuire socială care ocrotesc unele dintre valorile esenţiale - viaţa şi relaţiile de familie", au precizat procurorii.

Săptămâna aceasta, magistraţii au dispus schimbarea încadrării juridice a faptei comise de Vasiloiu Laurenţiu Daniel, din infracţiunea de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte în infracţiunea de omor calificat. În consecinţă, individul a primit 15 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de omor calificat, victimă fiind bunica maternă. De asemenea, instanţa l-a obligat pe inculpat la plata sumei de 12.818, 59 lei reprezentând contravaloarea serviciilor medicale acordate victimei de către Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila şi la 592,30 lei către Serviciul de Ambulanţă Judeţean Brăila, reprezentând contravaloarea serviciilor medicale de transport acordate victimei. Totodată, Vasiloiu este obligat la plata a 3.000 lei cheltuieli judiciare. Sentinţa primită zilele trecute nu este definitivă, inculpatul putând face apel în termen de 10 zile de la pronunţare.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii