Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nemulțumiri la CLM pe tema astupării gropilor din oraș

* consilierul municipal PND Bogdan Botea a afirmat că nu i se pare normal modul în care firma “Micatis” astupă gropile din oraș, fără a face o prioritizare * acesta susține că există unele “cratere” care pun în pericol viața șoferilor, astfel că ar trebui astupate de urgență * de cealaltă parte, primarul Marian Dragomir a explicat că se asfaltează în baza unui plan și că în cele mai multe cazuri se va turna covor asfaltic, astfel că nu se va mai pune problema de “mici cârpeli”

 

 

Unii consilieri municipali se declară nemulțumiți de modul în care se astupă gropile din oraș de către firma “Micatis Prod” a omului de afaceri Aurel Gropeneanu, cea care a câștigat licitația organizată de Primăria Brăila pentru efectuarea reparațiilor stradale din municipiu. Este cazul PND-istului Bogdan Botea, care la cea mai recentă ședință ordinară a CLM a ținut să îi atragă atenția primarului Marian Dragomir că unele gropi de la nivelul orașului reprezintă un adevărat pericol pentru siguranța participanților la trafic, astfel că ar trebui să reprezinte o prioritate.

“Domnule primar, cu privire la eterna problemă a gropilor din acest oraș. Istorică de fapt. Nu înțeleg de ce societatea care a câștigat licitația nu acționează în sensul întreținerii acelor situații care pun în pericol viața șoferilor. Deci cu prioritate față de altele. Eu înțeleg că există un contract pe care numai... nu știu cine îl știe. Că eu nu îl știu. Nu îl avem, nu ne-a fost transmis”, a declarat Botea, fiind întrerupt de Dragomir care a explicat că acel contract este public și a făcut parte din documentația prin care a fost scos la licitație pe SEAP. De asemenea, că la momentul licitației a fost publicat anunțul, inclusiv modelul de contract, identic cu cel care s-a semnat ulterior.

“Oricum, nu se acționează în sensul de a se astupa cu prioritate gropile din asfalt care pun în pericol. De exemplu, pe șoseaua dig există gropi care efectiv pun în pericol traficul și viața șoferilor. Nu mai spun că sunt alte locații unde s-au mărit aceste gropi foarte mult. Eu cred că acestea ar trebui astupate cu prioritate față de altele. Nu știu cum acționează domnul Gropeneanu. Probabil că ei lucrează pe zone, dar au rămas unele neacoperite”, a continuat PND-istul, revoltat.

 

Dragomir susține că asfaltările vor scoate din schemă “cârpelile”, în curând

 

Primarul Marian Dragomir a dorit să îi transmită consilierului municipal că nu vrea să ia apărarea firmei “Micatis”, însă angajații acesteia lucrează după un anumit plan. Mai mult, edilul-șef a ținut să sublinieze că pe drumul dinspre Galați, gropile au fost asfaltate în zona care aparține Primăriei Brăila.

“Cred că nu ați mai fost la Galați în ultima perioadă deoarece gropile de pe dig, din zona care aparține Primăriei Municipiului Brăila, au fost astupate de câteva zile. Puteți merge după ședința CLM să vă convingeți. De asemenea, pe strada Ștefan cel Mare s-au făcut reparații stradale și nu peticiri. Se poate vedea. Dacă o să mergeți în zona Mihai Bravu, cu intrare de la Piața Concordiei, o să vedeți că s-au făcut reparații stradale, dar și covor asfaltic se va turna în zona pieței. Dacă o să mergeți pe strada Anton Pann, acolo vorbim de covor asfaltic și nu de peticiri. Dacă o să mergeți pe Calea Călărașilor o să vedeți că pe partea dreaptă au schimbat bordurile și urmează să le schimbe și pe partea stângă. Astfel încât și pe Calea Călărașilor să vorbim de covor asfaltic, de trotuare noi. Să nu mai avem eternele peticeli. Dar vă rog să verificați. Sunt lucrări unde nu s-a mai mers pe zona de peticire, ci pe asfaltare, covor asfaltic. Le-am solicitat să nu mai facă doar cârpăceli ale gropilor respective, ci să toarne covoare asfaltice și să nu mai revenim în fiecare an. Dar mergând pe această soluție, normal că durează mai mult”, a explicat primarul.

 

 
Categorie articol: 

Comentarii