Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Neintelegeri intre sindicatul si patronatul de la Zona Libera

Tensiuni intre conducerea Zonei Libere Braila si organizatia sindicala din societate. Acestea au iesit la iveala, ieri, in cadrul Comisiei de Dialog Social din cadrul Prefecturii, cind conflictul dintre cele doua parti a monopolizat intreaga sedinta.
Astfel, sindicatul "Anghel Saligny" a depus doua memorii adresate Comisiei de Dialog Social, prin care a solicitat sprijin pentru sustinerea dialogului administratie - sindicat si inceperea negocierilor contracului colectiv de munca pe anul 2008 la nivelul regiei. Acestia au cerut o mediere a conflictului dintre organizatia sindicala si conducerea Zonei Libere Braila pentru obligarea directorului regiei, Radu Petrescu, sa respecte legislatia muncii si legea sindicatelor, in vederea negocierii contractului de munca pe anul 2008. "Inca de la inceputul activitatii, organizatia sindicala a incercat sa realizeze un dialog cu conducerea regiei Zonei Libere, reprezentata de d-l Radu Petrescu, dar s-a izbit de nepasare si chiar sabotarea cu aroganta a organizatiei sindicale. Directorul regiei nu numai ca nu a raspuns la nici o interventie (adresa) a noastra dar, mai mult, a actionat impreuna cu alti acoliti si a trecut la amenintarea membrilor de sindicat si a mea personal. Am fost pontat nemotivat in fiecare luna pina acum", se arata in memoriul semnat de Mircea Barsan, presedintele sindicatului "Anghel Saligny.
La rindul sau, directorul R.A "Administratia Zonei Libere Braila", care sustine ca si Barsan are partea lui de vina in ceea ce priveste lipsa de comunicare dintre sindicat si conducere, a declarat ca este dispus sa negocieze cu sindicatul Contractul Colectiv de Munca pe anul 2008.
Categorie articol: 

Comentarii