Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Negrul muta si cistiga!

Daca mai aud pe cineva ca scoate un cuvint despre alegerile din America, il impusc cu pistolul cu apa. Domnu' SO Vintu, cu a sa Realitatea TV, m-a dis-pe-rat timp de trei zile. Nu ca as fi eu mare fan Realitatea, dar tot butonind din telecomanda, era imposibil sa nu nimeresc si pe acest post tv.
Bun, bine ca s-a terminat. Ba nu, abia acum a inceput, caci victoria lui Barack Obama va naste noi si noi discutii. Cum, un negru la Casa Alba? Nu cumva se vor inghesui toti nebunii sa-l asasineze? Da' oare CIA va sta cu miinile in sin sau, de fapt, chiar agentii din cadrul acestui serviciu secret sint artizanii schimbarii de culoare politica la Casa Alba? Habar nu am sa raspund la intrebarile de mai sus, dar il astept de domnu' Hurezeanu sa o faca, iar daca va spune si ceva interesant, promit sa iau si notite.

Ca la noi in '96

Pina una-alta, am sa va povestesc cum mi s-au parut mie alegerile din America, din sufragerie de la mine. Am vazut americani aproape in orgasm de fericire ca a cistigat Obama. Si atunci mi-am adus aminte de anul 1996, Piata Universitatii, cind romanii plingeau de bucurie ca Emil Constantinescu a cistigat alegerile prezidentiale. Precum americanii acum, romanii au iesit in strada, au scandat, au baut sampanie, s-au imbratisat si s-au pus pe sperat.
Pentru americani, insa, vremurile sint mult mai naspa decit erau pentru romani, in 1996. Atunci, noi aveam o problema cu PDSR-ul lui Iliescu, cu justitia care nu functiona neam, decit pe linie de partid, cu spatiul Schengen etc., nu eram in situatia americanilor. Nu eram incalecati de banci, pentru simplul fapt ca era aproape imposibil sa iei un credit. Iti trebuia jdemii de adeverinte, venituri imense si giranti de nadejde, pentru ca banca sa-ti acorde, de exemplu, un imprumut de 25-30% din leafa pe care o aveai.
Noi ne-am bucurat ca s-a schimbat regimul, ca am scapat de comunisti, nu il asteptam pe Constantinescu sa vina sa ne rezolve problemele financiare, sa readuca economia pe linia de plutire. Ne durea pe noi in cur de economia romaneasca, nici nu stiam si nici nu ne interesa ce-i aia (nu ca ne-ar interesa acum). Sa dispara Iliescu, asta vroiam! - lucru care s-a si intimplat, dar 10 ani mai tarziu, la Congresul PSD.
Obama este un excelent orator, un politician de prima mina, care are charisma. Se vede ca a fost slefuit in amanunt. Da, dar americanii care plingeau miercuri pe strazi si stadioane au "Great expectations" (mari asteptari - n.a.), vorba filmului. Ok, s-a schimbat regimul, in sensul ca democratii lui Obama au preluat friiele puterii de la republicanii lui Bush jr. Dar cum ramine cu rolul de jandarm mondial, cum se va rezolva criza mondiala pornita din America. Pai, nu stiu, de asta a fost ales Obama, ca are deja raspunsurile la aceste intrebari, nu-i asa?
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii