Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Negocierile dintre reprezentantii MEF si functionarii publici au esuat

Negocierile de ieri dintre reprezentantii Ministerului Economiei si Finantelor (MEF) si cei ai Aliantei functionarilor publici "Sed Lex" au esuat, sindicalistii anuntind ca nu renunta la greva generala din 13 noiembrie. Presedintele "Sed Lex", Vasile Marica, a declarat, la finalul intilnirii, ca au cerut majorari salariale de 50%, dar reprezentantii MEF nu au inaintat nici un procent, astfel ca isi continua actiunile de protest anuntate. "Greva generala a functionarilor publici din 13 noiembrie, cind se inchid toate institutiile statului, ar putea anula alegerile", a avertizat Marica. Cu toate aceste amenintari, presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Daniel Chitoiu, a declarat, la finalul intilnirii, ca le-a propus sindicalistilor sa isi desemneze specialisti care sa faca o analiza a performantelor economice si cresterii salariale. "Am urmarit aceste discutii si consider ca astfel de intilniri vor lamuri foarte multe aspecte. Alianta nu este adepta ideii de obtinere a unei majorari cu pretul destabilizarii economiei nationale, dar militeaza pentru o crestere salariala echitabila pentru toti bugetarii nu numai pentru colegii din invatamint", ne-a declarat Latiu Petre reprezentantul in teritoriu al Aliantei "Sed Lex".
Sindicalistii "Sed Lex" cer majorarea salariilor cu 50% si considera ca decizia Executivului de a amina pina in 1 aprilie 2009 aplicarea Legii de majorare a salariilor cadrelor didactice este una politica si va fi tratata ca atare.
Reamintim ca Guvernul a decis, marti, prin ordonanta de urgenta, ca termenul de aplicare a legii privind majorarea cu 50% a salariilor profesorilor sa fie prorogat pina la 1 aprilie 2009. Legea privind cresterile salariale care se vor acorda in anul 2008 personalului din invatamint, promulgata de presedintele Traian Basescu, a fost publicata, marti dupa-amiaza, in Monitorul Oficial, la putin timp dupa anuntul Guvernului privind adoptarea unei OUG care amina aplicarea legii pina la 1 aprilie.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii