Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nechita, la conducerea Consiliului Judeţean Brăila

Liberalul Ovidiu Nechita se află în momentul de faţă la "cârma" Consiliului Judeţean Brăila. Contactat telefonic de către redactorii "Obiectiv - Vocea Brăilei", vicepreşedintele CJ a explicat că în prezent el este cel care încearcă să menţină instituţia pe linia de plutire. Chiar dacă a subliniat că preferă să nu se antepronunţe înainte ca instanţa să dea un verdict în privinţa preşedintelui CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu şi a vicelui Florin Mija, Nechita a precizat care ar fi procedurile în cazul în care cei doi vor fi arestaţi.

"La nivel procedural consider că nu există probleme. Eu pot să asigur pentru o perioadă scurtă de timp conducerea instituţiei. Dar cred că este bine să aşteptăm şi decizia instanţei pentru că toată lumea beneficiază până la urmă de prezumţia de nevinovăţie. Restul aspectelor vor fi tranşate dacă va fi cazul într-o şedinţă de CJ de îndată care va fi convocată de domnul secretar Nicu Filote. Asta în varianta în care se întâmplă ceva. Dar deocamdată este bine să lăsăm instituţiile să îşi facă treaba. Vedem care va fi decizia ce se va da astăzi şi după aceea putem să discutăm", a declarat Nechita. 

Totodată, liberalul a punctat că, deşi din poziţia de vicepreşedinte al CJ în mod normal ar avea un avantaj pentru a rămâne în vârful instituţiei, totul se va decide potrivit legii prin votul secret al consilierilor. "În mod normal, eu aş fi propunerea, dar asta nu înseamnă că e şi obligatoriu. Se supune votului şi rezultatul va fi decis de către majoritatea consilierilor judeţeni. Pot fi numit eu, poate fi numit altul, deci nu... În caz de imposibilitatea exercitării funcţiei, se convoacă Consiliul Judeţean şi prin vot secret se numeşte un alt preşedinte - în cazul de faţă şi ceilalţi vicepreşedinţi - pentru ca aparatul să fie complet", a conchis sursa citată.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii