Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nechita, înlocuit din Consiliul de Administraţie al Muzeului Brăila, fix de ziua lui

• schimbarea a fost făcută prin vot secret, joi, în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean • pe lângă liberal, a fost înlocuit din CA şi George Turiac din partea ALDE • noii membri titulari sunt membri PSD şi PMP, iar membrii supleanţi de la PNL şi PSD

 

Liberalul Ovidiu Nechita a fost înlocuit, în şedinţa de joi a Consiliului Judeţean, din Consiliul de Administraţie (CA) al Muzeului “Carol I”, după ce acesta a făcut publice neregulile pe care le-a depistat în cadrul instituţiei de cultură. Alături de acesta, şi membrul ALDE George Turiac a fost dat afară din CA. Cei care le-au luat locul sunt social-democraţii Dumitru Văduva, Daniela Bordea şi Mircea Florin, iar din partea Partidului Mişcarea Populară, Viorel Botea, toţi membri titulari. Noii membri supleanţi sunt liberalul Vasile Constantin Varga şi PSD-istul Marius Dobrotă. Acesta a fost “cadoul” primit de Nechita, de ziua lui, din partea colegilor din CJ.

Noua componenţă a Consiliului de Administraţie al Muzeului a fost decisă prin vot secret, iar singurul care a obţinut unanimitate de voturi “pentru” este Varga Jr, ceilalţi având acumulate şi voturi “împotrivă”. Trebuie menţionat faptul că procesul de votare a fost reluat, după ce liberalul Ovidiu Nechita şi consilierul din partea PND, Cătălin Iordache, au acuzat că votul nu a fost tocmai “secret”, în lipsa unei cabine de vot. “Eu am văzut ce au votat cel puţin doi colegi ai mei!”, a spus Iordache. Practic, consilierii judeţeni au primit câte un buletin de vot pe care l-au completat stând la locurile lor, iar o altă persoană a venit cu urna pentru a strânge buletinele. După mai multe contre între preşedintele Consiliului Judeţean, Francisk Chiriac, pe de-o parte, şi liberali şi Cătălin Iordache, pe de altă parte, procesul de votare a fost reluat, iar fiecare consilier a fost invitat la pupitru pentru a completa alt buletin.

La un moment dat, secretarul judeţului, Dumitrel Priceputu, a cerut  returnarea primelor buletine de vot. PND-istul Iordache a rupt hârtia şi, la insistenţele secretarului, a predat bucăţelele din buletin. Acesta a mai întrebat de ce sunt schimbaţi cei doi membri deja existenţi ai CA, în speţă Nechita şi Turiac, şi nu se completează doar numărul de reprezentanţi ai Consiliului Judeţean la Muzeu. Priceputu a invocat un nou regulament după care funcţionează instituţia de cultură.

La final, consilierul judeţean liberal Alexandru Dănăilă a luat cuvântul şi a spus că rezultatul procesului de vot arată că “decât să rezolvăm problemele ce ne sunt sesizate, mai bine schimbăm persoana care ni le aduce la cunoştinţă. Se prejudiciază bugetul judeţului, pentru că nu mai avem niciun control asupra banilor”. Preşedintele CJ, Francisk Chiriac, i-a replicat că, personal, nu şi-l mai dorea pe Nechita în Consiliul de Administraţie al Muzeului, pentru că problemele ajungeau în presă, şi nu la urechile lui.

Reamintim că schimbarea liberalului Ovidiu Nechita, cel mai vocal membru din Consiliul de Administraţie al Muzeului, era iminentă, după ce în spaţiul public au apărut zvonuri că locul său va fi luat chiar de către colegul de partid, Vasile Cortez. Nechita a reclamat mai multe nereguli pe care le-a depistat, de-a lungul timpului, în cadrul instituţiei culturale, iar una dintre acestea a fost legată de spargerea contractelor cu valori mari în contracte mai mici pentru a evita licitaţia, în favoarea cumpărărilor directe.

 
Categorie articol: 

Comentarii