Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Neamţu: Suflul civic care a propulsat Alianţa DA în 2004 a dispărut în mare parte

Neamţu consideră că susţinătorii Alianţei sunt acum dezamăgiţi de prestaţia PDL de astăzi şi au nevoie de un alt proiect care să le anime spiritul civic. "Dreapta constituită politic în jurul PDL a dezamăgit. Nu este un lucru de care să ne sfiim, este o evidenţă că o parte din suflul civic şi naţional care a propulsat Alianţa DA în 2004 şi pe preşedintele Traian Băsescu a dispărut în mare parte. Marile oraşe nu mai au aceeaşi încredere în agenda reformistă a PDL pe care o aveau în 2004. Acest lucru este o evidenţă nu doar în sondaje, unde PDL abia depăşeşte cifra de 20%, este o evidenţă pe care o aveţi şi în interacţiunea cu prietenii de idei", a declarat Mihail Neamţu, în cadrul unei dezbateri a Institutului de Studii Populare.
Principala cauză a acestei dezamăgiri este, după părerea lui Neamţu, absenţa unei schimbări fundamentale a modului în care clasa politică se raportează la electorat. "În mod frapant, azi avem în Parlament oameni condamnaţi penal care pot să voteze. Nu era neapărat visul unei noi Românii pe care o vedeam condusă de Alianţa DA în 2004. În mod frapant, vedem că şi un referendum pe care şi dumneavoastră l-aţi votat, din 2009, nu este o lege pentru România astăzi. Este tot timpul amânat. Trăim într-o lume în care există românii fără imunităţi şi există cei care se bucură de privilegii", a spus Neamţu.
Cât despre Noua Republică, Neamţu a afirmat că este un proiect "absolut spontan şi fără regie", căruia nu i se pot descoperi asocieri mai mult sau mai puţin legitime. Cauza acestei mişcări ar fi "instinctul pentru dreptate", nesatisfăcut de prestaţia actualei clase politice.
Categorie articol: 

Comentarii