Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ne vom organiza pentru a contracara opozitia in Parlament

Coalitia se va organiza si va actiona in asa fel incit sa contracareze atit demersurile opozitiei de aminare a procedurilor de schimbare a presedintilor celor doua camere parlamentare, cit si atitudinea elocventa a presedintelui Camerei Deputatilor, care denota interese personale, a declarat, joi seara, premierul Calin Popescu Tariceanu.
El a afirmat ca important nu este ca termenul propus initial pentru schimbarea celor doi presedinti sa fie respectat, ci ca obiectivul in sine sa fie indeplinit.
"Ne asteptam de la inceput ca acest proces sa sufere o anumita aminare. Stiam de la inceput ca aceasta actiune nu depinde, in mod determinant, de vointa noastra politica, ci de configuratia actuala a Parlamentului, in care opozitia incearca prin toate mijloacele sa amine si sa tergiverseze schimbarile", a spus Tariceanu.
Camera Deputatilor a decis, joi, in ciuda protestelor coalitiei majoritare, ca modificarile la Regulamentul Camerei sa fie trimise la Comisia juridica pentru avizare.
Propunerea de retrimitere la comisie a apartinut reprezentantilor PSD, sustinuti de cei ai PRM, care au considerat ca trebuie verificata constitutionalitatea unor texte din proiectul de modificare a Regulamentului.
Coalitia majoritara isi propusese ca, pina pe 15 septembrie, Parlamentul sa adopte modificarile la Regulamentul Camerei, pentru a putea fi schimbat presedintele acestui for legislativ, insa reprezentantii coalitiei majoritare nu au reusit pina la aceasta data sa inceapa dezbaterea in Camera Deputatilor pe marginea acestui Regulament.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii