Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Ne simtim tradati de presedintele CJ"

Liderul grupului consilierilor democrati din Consiliul Judetean, Mario Da'Ross, considera ca presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu, isi aroga uneori merite pe care nu le are. Da'Ross crede ca nu este cazul ca Stancu sa se laude cu modul in care a impartit bugetul Consiliului si cu investitiile facute, pentru ca nu el personal imparte acest buget, ci plenul CJ o face, prin votul sau: "Domnul presedinte Stancu a facut o declaratie conform careia ar fi fost meritul PSD in legatura cu votarea si impartirea bugetului CJ. Mi se pare cel putin imoral sa-ti atribui niste merite, atunci cind cuantumul bugetului CJ este repartizat de la bugetul consolidat al statului, si care este emanatie a programului de guvernare, si nicidecum un merit al PSD. Ar trebui sa-si aminteasca de faptul ca bugetul a fost votat de plenul CJ si nu doar de consilierii PSD. Domnul Bunea Stancu, de fapt, in declaratiile dinsului, mi s-a parut ca merge pe ideea "cine nu este cu noi este impotriva noastra". Noi, consilierii PD, ne consideram cel putin tradati ca a facut aceste declaratii".
Da'Ross sustine in continuare ideea ca legislatia in vigoare permite sanctionarea presedintelui CJ, in cazul in care se face vinovat de fapte grave, si daca majoritatea consilierilor voteaza in favoarea acestei propuneri. Consilierul democrat il atentioneaza pe presedinte ca se inseala daca se considera intangibil: "Conform legii si a regulamentului de organizare a CJ, el poate fi sanctionat, daca incalca legea sau regulamentul, pentru ca si dinsul este ca orice consilier, sau ca vicepresedintii"
Da'Ross a mai precizat, insa, ca cel putin pina acum, consilierii democrati nu au fost contactati de vicepresedintele CJ Gheorghe Chiru, pentru a li se cere sprijinul, in demersul acestuia de a solicita eliberarea din functie a lui Stancu. De aceea, democratii nici nu au, deocamdata, un punct de vedere clar, in aceasta privinta: "Cind se va supune aceasta chestiune discutiei plenului, vom vedea ce sta la baza propunerii ce va fi facute de domnul Chiru. Noi nu am stat de vorba cu dinsul, pe aceasta tema. Daca cererea lui Chiru este intemeiata, si daca legea este incalcata, noi sintem de acord cu eliberarea din functie a presedintelui, pentru ca nimeni nu este mai presus de lege".
Intrebat fiind daca, din punctul sau de vedere, Gheorghe Bunea Stancu este un bun presedinte de Consiliu Judetean, Da'Ross a comentat: "Daca stam sa ne gindim, nu hotaraste in totalitate Gheorghe Bunea Stancu, despre ceea ce se face de catre CJ, ci plenul Consiliului ia deciziile. Daca sintem multumiti sau nu de prestatia dinsului? Vreau sa va spun ca, uneori, atitudinea sa in plenul CJ lasa de dorit. In rest, nu avem ce sa-i reprosam. Dar vizavi de impartitul bugetului, iarasi nu este in exclusivitate atributia dinsului, ci a plenului CJ. Pe de alta parte, ca sa fiu cinstit, cred ca, de fapt, conducerea CJ este reprezentata de Stancu, ceilalti sint unul exclus - si nu intelegem de ce unul este mai bun vicepresedinte decit celalalt, - iar cel de al doilea, doamna Moisescu... dinsa este clar ca nu face decit ce spune domnul presedinte Bunea Stancu".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii