Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ne săpăm singuri groapa

Aşa cum anticipam, din păcate, adevărata epidemie de Covid-19 abia acum începe în România. O epidemie dublată de iresponsabilitate şi ignoranţă. De fapt, amplificată de prostie. Numărul tot mai mare de noi infectări creşte direct proporţional cu numărul celor care consideră că cifrele sunt false, că boala nu există, că măsurile de precauţie sunt inutile, că totul este o făcătură. Pentru că cele două cifre sunt într-o relaţie cât se poate de directă: cu cât ignoranţa e mai mare, cu atât numărul de cazuri noi va creşte. Şi tocmai cei care ar trebui să înţeleagă asta nu o fac, în frunte cu unii lideri politici ai Opoziţiei - PSD, Pro România, ALDE – care nu sunt proşti, ci doar rău intenţionaţi, demagogi şi iresponsabili.

În acest ritm, din păcate, situaţia se va înrăutăţi. Prinde contur scenariul cel mai negru, pe care chiar nu-l credeam posibil. Devenim nu doar zonă roşie pentru restul Europei, ci o zonă problematică, iar efectele vor fi dramatice. Inclusiv din punct de vedere economic.

De fapt, dovedim tuturor cine suntem. La examenul acesta global de maturitate socială, nu luăm notă de trecere. Dimpotrivă, îl picăm dezastruos. Ne arătăm „valoarea” exact când nu trebuie. Numărul de noi infectări reprezintă dovada propriei ignoranţe şi a propriei iresponsabilităţii. Dovada propriei neputinţe în a înţelege şi a trata o situaţie excepţională, prin care trece toată planeta. Am avut şansa de a fi un exemplu în privinţa capacităţii de stopare a răspândirii noului virus şi aproape că reuşisem. Dar am dovedit că, de bună voie, fără vreo măsură coercitivă, nu suntem capabili să fim cu adevărat responsabili. Încălcau prea mulţi regulile inclusiv atunci când acestea erau obligatorii, iar amenzile erau uriaşe.  Acum, când este neconstituţional să se aplice vreo restricţie, ne dăm cu adevărat în spectacol.

Încet-încet, Europa ne va închide graniţele, ne va izola, considerându-ne un pericol ce trebuie carantinat. De fapt, ne vom izola singuri, cu neconstituţionalitatea noastră cu tot. Ne-o facem cu mâna noastră, cu ignoranţa noastră, cu iresponsabilitatea noastră, cu prostia noastră. Evident, se vor găsi mulţi care vor da vina din nou pe UE, pe Bruxelles, pe ocultă mondială, că ne vor răul, că ne sabotează economia, că vor să ne distrugă, că ne discriminează. Şi ghiciţi ce: vor fi fix aceiaşi care nu cred în Covid şi în cifrele prezentate de autorităţi, fix cei care nu respectă nicio regulă acum. Nici pe cele de prevenire a Covid, nici pe cele simple, de bun simţ. Fix cei care votează politicieni shaormari scandalagii, din cei care pică Bac-ul, la 42 de ani, cu nota 3, sau direct condamnaţi.
Categorie articol: 

Comentarii