Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ne-am enervat degeaba cu nervii

Mai intii stirea seaca: deputatii au decis, miercuri, prin vot, ca urmarirea penala in cazul celor doi lideri PSD nu poate incepe, procurorii anticoruptie anuntind, imediat dupa sedinta extraordinara a Camerei, ca dosarele acestora au fost blocate, iar anchetele oprite.
Cererea DNA de incepere a urmaririi penale a lui Adrian Nastase a primit 120 de voturi "pentru" si 150 "impotriva", alte sase fiind declarate nule. Scorul in cazul lui Miron Mitrea a fost aproape invers: 160 de voturi "pentru" cercetarea DNA, 115 "impotriva" si un vot nul. Urmarirea penala ar fi fost declansata daca cele doua solicitari ale DNA primeau fiecare 218 voturi favorabile.
Intreaga tara s-a enervat la auzul acestei vesti. La tv, la radio si prin ziare s-au facut sute de dezbateri, de emisiuni in care deputatii erau pusi cu genunchii pe coji de nuca. Este normala reactia alegatorilor, si subscriu si ei la acest sentiment de lehamite fata de deputatii care, prin votul lor, au impiedicat justitia sa solutioneze pozitiv sau negativ cele doua dosare penale. Am auzit multi parlamentari afirmind ca dosarele Mitrea si Nastase erau subtiri. Pai, la concluzia asta judecatorii trebuia sa ajunga, nu niste alesi ai neamului prost. Brusc, cei din Camera Deputatilor au deveni avocati, magistrati, dumnezei.
Romanii au o multime de nemultumiri, pe care si le striga pe unde apuca. Problema este ca revolta noastra, a romanilor, impotriva autoritatilor (in cazul de fata, deputatii), nu este bagata de nimeni in seama. Urlam ca prostii la luna, ba chiar pot spune ca ne-am obisnuit ca protestul nostru sa ramina fara urmari. Noi protestam doar pentru ca este dreptul nostru, pentru a arata ca existam.
Sint multi ani de cind nu mai sintem reprezentati la nici un nivel. Citi dintre voi, de exemplu, va simtiti reprezentati, de exemplu, de Mihai Tudose? Sau de doctorul-senator Dan Sabau, asta ca sa nu fiu acuzat ca lovesc la temelia PSD?
Multi dintre actualii parlamentari vor prinde un nou mandat, pentru ca au avut grija sa-si aleaga colegii electorale unde au victoria asigurata. Vom merge la vot si vom constata din nou ca nu avem pe cine alege.
Mi se pare aiurea ca tocmai parlamentarii, cei care voteaza legile in tara asta sa nu se supuna unei legi. Chiar asa, in afara de votul exprimat la patru ani, cum putem trage de guler un parlamentar pentru ca a votat contra optiunilor noastre? Pai, asta-i ca nu avem, si vestea mai rea este ca nici nu vom avea.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii