Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nava lansata de Santierul Naval Braila, blocata pe Dunare de vremea nefavorabila

O nava lansata la apa de Santierul Naval Braila si plecata in probe de mare a trebuit sa ancoreze, ieri, in apropiere de Isaccea, din cauza vremii nefavorabile care a afectat circulatia pe Dunare. Laurentiu Rusinoiu, directorul "STX RO Offshore Braila" SA, ne-a declarat: "Nava de tip tanc de bunkeraj, a 7-a din serie in cadrul unui contract cu compania franceza Maritima, a plecat astazi (ieri n.n.) dimineata din santier in probe de mare. A executat pe senalul navigabil al Dunarii toate probele ce se puteau efectua si s-a oprit la ancora. Probele se vor relua pe mare in prezenta reprezentantilor companiei Maritima din Franta imediat ce va permite vremea".
Autoritatile fluviale au inchis, ieri dimineata, in jurul orei 10.30, traficul naval pe Canalul Sulina si Bara Sulina, din cauza vintului puternic. "Inchiderea temporara a navigatiei pe Canalul Sulina si prin Bara Sulina afecteaza doua nave. Una este asteptata sa soseasca in rada Portului Sulina si va stationa acolo pina la reluarea navigatiei, iar cealalta a plecat din Portul Braila si va fi oprita la ancora, la mila 49, dupa Isaccea", se arata intr-un comunicat de presa transmis de Emanuela Turcu, purtatorul de cuvint al Administratiei Fluviale a Dunarii de Jos Galati.
In momentul in care autoritatile au luat decizia inchiderii navigatiei, vintul atingea viteza de 70 de kilometri la ora, iar valurile masurau sase metri inaltime. Ultima data, circulatia pe Canalul Sulina si prin bara Sulina a fost oprita in 18 decembrie, iar situatia a revenit la normal dupa doua zile.
Capitania Braila ne-a informat, ieri dupa-amiaza, ca in zona noastra nu s-au manifestat si nu sint prognozate fenomene meteorologice care sa afecteze traficul fluvial.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii