Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Natura trebuie ocrotita, daca este iubita

Colegiul National "Nicolae Balcescu" a organizat, ieri, cu prilejul Zilei Mondiale a Mediului, un simpozion sub genericul "Nu este suficient sa iubim natura, trebuie sa o si ocrotim", coordonat de profesoara Maria Ionescu. Simpozionul a inceput cu un filmulet realizat de Ruxandra Dosuleanu, "Pasteluri", cu peisaje din natura intregului Pamint, dupa care au fost prezentate, tot cu ajutorul unor filmulete realizate pe calculator, zece referate. "Mediul - oare ce stim despre el?", a fost prezentat de Cristina Spatarescu, un Istoric al Zilei mediului a prezentat Adina Pricob, iar despre "Rosia Montana - riscuri si beneficii" a vorbit Dana Nicula. Elevii Diana Enache si Stefania Cosarca a prezentat colegilor "Animalul meu, tovarasul meu de joaca", Roxana Butnaru a trecut in revista citeva dintre plantele ocrotite, iar Crina Munteanu a atras atentia asupra animalelor pe cale de disparitie. Georgiana Scarlat a oferit citeva elemente de conservarea mediului, iar Rares Dinu a incercat sa descifreze ce ne spune apa. Prezentarile s-au incheiat cu un alt filmulet realizat tot de Ruxandra Dosuleanu despre animalele din viata noastra, sub genericul "Dincolo de cotidian". Elevii care au participat la acest eveniment au fost din clasele: a V-a, a VI-a, a IX-a B, a X-a A, D, E, si a XII-a A. Au fost prezente la simpozion inspectorul Viorica Tanase si directorul Carmen Botea.
Cu aceeasi ocazie a simpozionului a fost vernisata si expozitia de fotografii cu animale realizata de eleva Mariana Coman. Profesoara Maria Ionescu a precizat in final ca aceasta a fost o prima editie si ca a fost una reusita. In spatele acestei reusite este munca elevilor, iar pe viitor va urmari dezvoltarea acestui tip de manifestare.
Drept recompensa pentru efortul lor, copiii au primit la final prajituri, dulciuri si cite un mic arbore realizat din pietre semipretioase. Evenimentul a fost sponsorizat de "Axa Motor" si "Object Savvy".
Categorie articol: 

Comentarii