Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

NATO se implică în criza refugiaţilor

Nave ale NATO se îndreaptă spre Marea Egee pentru a ajuta Turcia şi Grecia în lupta împotriva traficului de migranţi, au anunţat joi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, şi comandantul forţelor aliate în Europa, generalul american Philip Breedlove, potrivit Reuters.
„Există un sindicat criminal care exploatează aceşti oameni săraci", a explicat secretarul american al Apărării, Ashton Carter.
Navele Alianţei, care sunt deja staţionate în Marea Mediterană, vor fi direcţionate „fără întârziere" în acţiuni de recunoaştere, monitorizare şi supraveghere în Marea Egee, a explicat Jens Stoltenberg, citat de DPA.
Misiunea va furniza „informaţii şi o supraveghere esenţiale pentru a contribui la lupta împotriva traficului de fiinţe umane şi a reţelelor criminale, în cooperare cu paza de coastă din ţările membre şi UE", a mai spus secretarul general al NATO.
NATO „îşi va intensifica supravegherea şi schimbul de informaţii" privind ceea ce se petrece la frontiera turco-siriană, unde se adună mii de refugiaţi care şi-au părăsit locuinţele din cauza războiului din Siria.

 
Categorie articol: 

Comentarii