Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

NATIONAL: Tribunalul Bucureşti a emis mandat de aresatare de 29 de zile pentru primarul din Tărtăşeşti

Tribunalul Bucureşti a emis, marţi seară, mandate de arestare de 29 de zile pentru primarul din Tărtăşeşti, Ionel Costache, şi pentru şeful Serviciului Cooperare - Coordonare Autorităţi Locale din cadrul Consiliului Judeţean Dâmboviţa Relu Anghelescu, reţinuţi de DNA.

Primarul comunei dâmboviţene Tărtăşeşti, Cristian-Ionel Costache, reţinut luni seară de DNA, este acuzat că a pretins 100.000 de lei mită de la administratorul unei firme pentru a considera ca executată o lucrare de extindere şi modernizare a iluminatului public în comună, potrivit DNA.

Primarul Cristian Costache (PNG-CD) a fost reţinut luni seară, pentru luare de mită. Alături de acesta, a mai fost reţinut, pentru complicitate la luare de mită, Relu Gheorghe Anghelescu, şef Serviciu Cooperare - Coordonare Autorităţi Locale din cadrul Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Conform unui comunicat de presă dat publicităţii marţi de DNA, în cursul lunilor aprilie - mai 2011, Ionel-Cristian Costache, în calitate de primar al comunei Tărtăşeşti, judeţul Dâmboviţa, a pretins de la administratorului unei societăţi comerciale (denunţător în cauză) suma de 100.000 de lei pentru a considera ca executată o lucrare de extindere şi modernizare a iluminatului public în comuna Tărtăşeşti. Pentru acest contract, Primăria Tărtăşeşti achitase deja un avans în sumă de 300.000 lei, în condiţiile în care lucrările nici măcar nu au fost începute.

Mai mult, potrivit DNA, primarul i-a comunicat denunţătorului că nu este necesar să execute lucrarea, ci doar să facă unele mici reparaţii în mod superficial şi formal.

"Banii au fost pretinşi şi primiţi cu ajutorul inculpatului Anghelescu Relu Gheorghe, şef Serviciu Cooperare - Coordonare Autorităţi Locale din cadrul Consiliului Judeţean Dâmboviţa, urmând ca acesta să îşi oprească suma de 50.000 lei din totalul banilor daţi cu titlu de mită", se mai precizează în comunicatul DNA.

Relu Gheorghe Anghelescu a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie luni, imediat după ce a primit de la denunţător, fiul deputatului PSD Ion Dumitru (fost şef al Romsilva), suma de 100.000 de lei.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii