Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

NATIONAL: Toader (PDL) spune că minorităţile nu au avut o poziţie unitară pe legea concedierilor din MAI

Liderul de grup al deputaţilor PDL, Mircea Toader, a explicat că puterea nu a adunat voturile necesare adoptării legii privind disponibilizările cadrelor MAI din cauza faptului că grupul minorităţilor nu a avut o atitudine unitară la vot.

Toader a precizat că se face o analiză în fiecare grup al arcului guvernamental pentru a vedea care au fost cauzele disfuncţionalităţilor la votul de marţi din plen. În ceea ce priveşte PDL, Mircea Toader a spus că au existat două abţineri, dar a indicat faptul că problema majoră ar fi fost cauzată de către reprezentanţii minorităţilor. "La minorităţi a fost o problemă. Unii au spus că nu au înţeles, alţii nu au votat, alţii au votat. Trebuiau să aibă un punct de vedere unitar dacă... Dar discutăm în coaliţie", a explicat democrat-liberalul.

Toader a afirmat că legea este respinsă deoarece nu a reuşit să adune numărul de voturi pentru adoptarea unei legi organice. "Dacă o lege nu întruneşte numărul de voturi înseamnă că nu este admisă. Sau că este respinsă, cum vreţi s-o luaţi, deci nu poate fi aplicată. Guvernul va găsi altă soluţie", a spus Toader.

Pe de altă parte, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a afirmat că proiectul de lege privind disponibilizările din MAI nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru o lege organică, astfel încât va fi reluat pe articole, iar Ioan Oltean s-a exprimat greşit anunţând respingerea.

Deputaţii nu au reuşit, marţi, să adopte proiectul care vizează disponibilizările din Ministerul Administraţiei şi Internelor, care a întrunit doar 150 voturi favorabile, în loc de 167 voturi cât erau necesare pentru legi organice. Actul normativ presupune disponibilizări ale personalului estimate la 8.500-10.000 de angajaţi.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii