Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

NATIONAL: Studenţii din Timişoara care au ucis un bărbat, condamnaţi definitiv la câte 20 de ani de închisoare

Studenţii de la Universitatea de Medicină din Timişoara, Carmen Bejan şi Raul Sergiu Florea, trimişi în judecată în noiembrie 2009 pentru uciderea unui bărbat, au fost condamnaţi definitiv la câte 20 de ani de închisoare, potrivit deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Astfel, instanţa supremă a decis respingerea recursurilor declarate împotriva deciziei anterioare a Curţii de Apel Timişoara din acest caz, iar Carmen Bejan şi Raul Sergiu Florea rămân cu pedeapsa de câte 20 de ani de închisoare, fiind totodată obligaţi să le plătească rudelor lui Trifu Schroth, bărbatul pe care l-au ucis şi ulterior tranşat, 40.000 de euro daune morale.

Cei doi tineri au fost condamnaţi în ianuarie de Curtea de Apel Timişoara, care a sporit la 20 de ani pedeapsa aplicată iniţial de Tribunalul Timiş, care hotărâse pedepse de câte 16 ani de închisoare.

Raul Sergiu Florea şi Carmen Bejan, studenţi la Universitatea de Medicină din Timişoara, au fost arestaţi preventiv în data de 2 august 2009, pentru omor deosebit de grav şi, respectiv, complicitate la omor. Ulterior, pe 23 noiembrie 2009, cei doi au fost trimişi în judecată pentru omor, dosarul fiind înaintat Tribunalului Timiş.

Trupul victimei, Trifu Schroth (65 de ani), a fost descoperit după ce portarul căminului studenţesc 1-2 al Medicinei a sesizat Poliţia că a văzut urme de sânge pe trotuarul căminului. Anchetatorii au stabilit că, după ce l-au omorât pe bărbat, studenţii i-au tăiat picioarele şi apoi au îndesat trupul într-un geamantan, iar picioarele le-au pus în plase negre. Ei au pus geamantanul şi plasele în portbagajul maşinii victimei, cu intenţia să meargă pe un câmp unde să incendieze autoturismul, însă, pentru că nu au putut porni maşina, au abandonat-o. Bărbatul avea un căluş în gură şi mâinile legate. Autopsia a arătat că bărbatul a murit în urma a zeci de lovituri de cuţit aplicate în piept.
Categorie articol: 

Comentarii