Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

NATIONAL: Procurorii DIICOT au confiscat autoturisme şi valută în urma a 18 percheziţii în Neamţ şi Iaşi

Procurorii DIICOT Iaşi cercetează penal 14 persoane acuzate de trafic de contrabandă de ţigări, trafic de migranţi şi furturi din locuinţe şi de bancomate, gruparea fiind monitorizată din anul 2010, transmite corespondentul NewsIn.

În cursul dimineţii de joi, potrivit procurorului şef DIICOT Iaşi, Iulia Diaconu, au fost efectuate 18 percheziţii şi au fost confiscate 27.000 pachete de ţigări, diverse sume de bani, în lei şi valută, bunuri mobile, dar şi mai multe autoturisme marca BMW şi Mercedes.

"Cinci membri ai grupării au fost prinşi în flagrant, în noaptea de miercuri spre joi, înainte de a sustrage prin efracţie - tăierea şi decuparea cutiei cu bani - un bancomat situat pe raza judeţului Neamţ. Au reacţionat violent când au fost prinşi", a declarat procurorul şef al DIICOT Iaşi, în conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, membrii grupului infracţional au fost implicaţi şi în diverse conflicte violente, în care erau utilizate inclusiv săbii şi ciocane.

"Gruparea infracţională cu potenţial violent a acţionat constant şi ofensiv în sfera traficului ilicit de ţigări de contrabandă din Republica Moldova, trafic de migranţi de origine asiatică, furturi din locuinţe şi de bancomate, obţinând astfel, ilicit, mari beneficii financiare", au mai spus anchetatorii.

Cei 14 suspecţi sunt cercetaţi pentru iniţiere sau constituirea unui grup infracţional, trafic de migranţi, lovire, trecere ilegală a frontierei, contrabandă şi furt calificat cu consecinţe deosebit de grave.
Categorie articol: 

Comentarii