Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

NATIONAL: Primăria Capitalei a pierdut procesul cu Sectorul 3 privind mai multe terenuri

Curtea de Apel Bucureşti a respins recursul pe care municipalitatea bucureşteană l-a făcut într-un proces cu Primăria Sectorului 3 privind darea în folosinţă a unor terenuri pentru amplasarea de infochioşcuri şi panouri informative.

Procesul a fost declanşat în 2009, după ce Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), dominat de PDL, dădea în folosinţa gratuită Consiliului Local al Sectorului 3 mai multe terenuri aparţinând Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB), pentru amplasarea de infochioşcuri şi panouri informative.

Primăria Capitalei a cerut anularea hotărârii CGMB, pe motiv că situaţia acestor terenuri nu este clarificată din punct de vedere juridic.

Primăria a priedut procesul atât la prima instanţă, cât şi la apel, astfel că decizia Curţii de Apel din 14 aprilie este definitivă.

Pe de altă parte, tot recent, municipalitatea a avut câştig de cauză în privinţa parcului Izvor. Mai precis, Tribunalul Bucuresti a anulat, prinr-o decizie definitivă, o hotărâre a CGMB prin care acest parc trecea de la ALPAB în administrarea Sectorului 5, pe rolul instanţelor fiind procese similare privind parcurile Crângaşi şi Colţea.

În 2009, CGMB a luat mai multe hotărâri prin care parcurile Crângaşi, Izvor şi Colţea (din zona Universitate) treceau în administrarea sectoarelor pe raza cărora se află.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii