Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

NATIONAL: Percheziţii în judeţul Timiş, pentru destructurarea unui grup specializat în contrabandă cu țigări

Procurorii DIICOT desfășoară, luni dimineața, nouă percheziții în județul Timiș, pentru destructurarea unei grupări specializate în contrabandă cu țigări, din care făceau parte cetățeni români și sârbi, printre care și un consilier din Ambasada Republicii Congo în Serbia, informează Direcția.

Potrivit unui comunicat remis luni, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Timişoara au destructurat un grup infracţional organizat, constituit din 14 persoane, cetățeni români și sârbi, specializat în contrabandă.

Anchetatorii susțin că, în cursul anului 2011, membrii grupării au introdus pe teritoriul României, prin sustragere de la controlul vamal, cantități însemnate de țigări.

Țigările erau introduse în ţară prin punctul de trecere al frontierei Moraviţa, de către Pascaline Esther Bombeto, respectiv de soţul acesteia, Marc Marius Itela Elombola, având funcţia de consilier 2 in cadrul Ambasadei Republicii Congo in Serbia, se arată în comunicatul DIICOT. Procurorii spun că, pentru introducerea în țară a țigărilor, era folosit un autovehicul aparţinând corpului diplomatic, pentru a evita controlul la frontieră.

Țigările erau depozitate în diverse locații din județul Timiș, deţinute de către membrii grupării.

În noaptea de duminică spre luni, Pascaline Esther Bombeto a fost depistată in flagrant, în autoturismul de teren, marca Chrysler, fiind găsit 18.500 de pachete de ţigari, introduse ilegal pe teritoriul țării.

Procurorii DIICOT desfășoară nouă percheziții domiciliare în muninicipiul Timisoara și în județul Timiș.

Suportul tehnic și informativ al acțiunii a fost asigurat de către SRI. Cercetările au fost efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul BCCO Timiș.

Procurorii au dispus reținerea pentru 24 de ore a Pascalinei Esther Bombeto și a altor trei cetăţeni sârbi, urmând a fi dispuse măsurile legale si faţă de ceilalţi membri ai grupării, cetăţeni români.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii