Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

NATIONAL: Operatorul ştrandului din Oradea unde o fetiţă a murit înecată, amendat cu 20.000 de lei

Operatorul economic al ştrandului din Oradea unde o fetiţă de şapte ani a murit înecată a fost amendat cu 20.000 de lei de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), care a dispus şi închiderea temporara a unităţii pe o durată de până la şase luni.

Sancţiunile au fost dictate pentru neregulile constatate şi prestarea unor servicii nesigure către populaţie, după cum se precizează reprezentanţii ANPC.

Printre neregulile constatate se numără: amplasarea ţevilor de evacuare a apei în zonele de acces al utilizatorilor; fixarea defectuoasă a grilajelor de protecţie, care a condus la producerea accidentului soldat cu moartea fetiţei; avertizoarele şi indicatoarele de adâncime lipsesc sau sunt greu vizibile; absenţa avertismentelor asupra eventualelor riscuri şi pericole ce pot apărea.

Ştrandul unde s-a produs accidentul este în administrarea ADP Oradea, precizează ANPC.

Fetiţa a murit sâmbăta trecută, după ce a fost practic aspirată de ţeava de evacuare a unei piscine de la ştrand, care nu avea sita pusă. Copilul a fost scos din ţeava de evacuare şi dus la un spital din municipiu, însă medicii nu l-au mai putut salva.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea au deschis un dosar penal în acest caz.

Ştrandul a fost oricum închis, cel puţin până la sfârşitul acestei săptămâni, de ADP Oradea, pentru verificarea tuturor bazinelor.
Categorie articol: 

Comentarii