Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

NATIONAL: Oltean: Premierul nu a trecut cu superficialitate peste cazul Mironescu, este extrem de exigent

Secretarul general al PDL Ioan Oltean a asigurat că Emil Boc, în calitate de premier, care semnează numirile în diverse funcţii pe care i le propun miniştrii, "nu a trecut cu superficialitate" peste cazul Mironescu, atenţionându-şi colegii de Cabinet să facă o mai bună selecţie a resurselor umane.

"La BPN nu s-a discutat despre această chestiune (situaţia lui Mironescu - n.r.). N-a fost o discuţie la nivelul Biroului Permanent, cu certitudine a fost o discuţie în altă parte legat de această chestiune. Cu siguranţă au fost discuţii, dar în altă parte, nu în Modrogan, pentru că în Modrogan se face politică", a susţinut Oltean, la TVR Info.

"Premierul nu a trecut cu superficialitate peste acest moment, i-a atenţionat pe toţi miniştrii ca în continuare să manifeste o atenţie mult mai mare atunci când în funcţii înalte propun anumite persoane şi a cerut partidului să demareze o anchetă care vizează o analiză foarte serioasă a demnitarilor PDL care sunt pe funcţii", a spus secretarul general al PDL.

Întrebat dacă vicepreşedintele PDL, ministru Traian Igaş, nu a primit nici măcar o mustrare, Oltean a răspuns: "A primit tot ce trebuie să primeşti într-o asemenea situaţie, vă asigur". "Pentru că premierul este un om extrem de exigent. Poate că uneori, sub multiplele preocupări şi responsabilităţi se mai poate... Dar premierul nu va accepta niciodată ca pe funcţii, cu ştiinţa lui, să primească oameni care nu pot dovedi că se înscriu într-o anumită conduită morală, profesională", a completat el, precizând că Emil Boc a mizat pe buna credinţă a ministrului care i-a făcut propunerea numirii în funcţie a lui Mironescu.

În privinţa situaţiei senatorului PDL Mircea Banias, Oltean a menţionat că, dacă urmărirea penală va începe, cu certitudine se va lua măsura suspendării lui.

" Nu putem transforma partidul într-o instituţie de genul celei pe care Monica Macovei a dorit-o. Să fim foarte serioşi. Nu putem face în cadrul partidului o Agenţie Naţională de Integritate, ea există, dar nu în cadrul partidului", a completat liderul PDL, precizând însă că Macovei şi Daniel Buda vor elabora un cod etic al democrat-liberalului al cărui finalitate va duce inclusiv la trierea resursei umane.
Categorie articol: 

Comentarii