Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

NATIONAL: Monica Macovei protesteaza la Avocatul Poporului la ora 12.00, PMP anunta o miscare similara trei ore mai tarziu

"Guvernul Ponta vrea sa adopte Ordonanta prin care banii romanilor sunt folositi pentru santaj politic impotriva primarilor si comunitatilor. De ani de zile, toate partidele politice fac un comert cu primari. Astazi o face din nou PSD. Ponta vrea sa ne faca pe toti pesedisti si ne promite bani. Vreau ca primarii din toate partidele sa fie independenti financiar si comunitatile sa-si ia orasele inapoi. Primarii nu trebuie sa mai stea cu mana intinsa la Guvern si la prefecti. Eu merg astazi, la ora 12.00, la sediul Avocatului Poporului, sa ii cer sa fie avocatul romanilor, si nu avocatul partidelor. Vino si tu! (Strada Eugeniu Carada nr.3, langa BNR)", a scris eurodeputatul PDL pe blogul ei.

Ulterior, si Partidul Miscarea Populara a anuntat un protest similar, tot la Avocatul Poporului, programat la ora 15.00.

"Partidul Miscarea Populara condamna Ordonanta privind migratia alesilor locali pe care o considera profund anticonstitutionala. Masura pe care Guvernul vrea sa o adopte astazi ridica un zid imens in calea democratiei. Partidul Miscarea Populara va protesta incepand cu ora 15.00 in fata institutiei Avocatului Poporului. Este un Flash mob la care poate participa oricine este impotriva abuzurilor pe care le face Guvernul Victor Ponta. Victor Ponta nu poate castiga alegerile fara aceasta ordonanta! Nu putem sa il lasam sa isi creeze acest avantaj in fata celorlalti competitori. Oricine impartaseste ingrijoarea noastra fata de acest derapaj de la democratie si doreste sa se alature demersului nostru, este asteptat astazi in strada Eugeniu Carada, incepand cu ora 15.00", a anuntat PMP.

Guvernul Ponta a initiat un proiect de ordonanta de urgenta care sa permita alesilor locali sa migreze la un alt partid fara sa-si piarda mandatul, printr-o declaratie de optiune politica pe care ei trebuie sa o depuna intr-o perioada de 10 zile.

 
Comentarii