Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

NATIONAL: IGPR: 165 de persoane suspectate de infracţiuni economice, depistate în ultima săptămână

Poliţiştii specializaţi în combaterea infracţiunilor economice au depistat, în ultima săptămână, 165 de persoane suspectate de comiterea a aproape 160 de infracţiuni economice, zece dintre acestea fiind reţinute, informează sâmbătă Poliţia Română.

Potrivit sursei citate, sub directa coordonare a ofiţerilor Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul IGPR, poliţiştii din cadrul formaţiunilor de investigare a fraudelor au acţionat şi în ultima săptămână pentru protejarea mediului de afaceri împotriva actelor ilegale care afectează relaţiile concurenţiale şi mecanismele economiei de piaţă.

În perioada menţionată au fost depistate 157 de infracţiuni, de comiterea cărora sunt suspectate 165 de persoane (10 persoane fiind reţinute sau arestate).

Astfel, poliţiştii de investigarea fraudelor au descoperit 53 de infracţiuni de evaziune fiscală, 16 înşelăciuni în relaţiile comerciale, 11 infracţiuni de delapidare, 3 infracţiuni de abuz în serviciu, 27 de infracţiuni de fals în înscrisuri, 11 infracţiuni prevăzute de Legea 86/2006 privind Codul vamal, 6 infracţiuni prevăzute de Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, 4 la Legea nr. 59/1934 privind legea cecului, 4 infracţiuni prevăzute de Legea 8/1996 privind drepturile de autor şi conexe şi 5 fapte de corupţie.

De asemenea, 20 de persoane sunt cercetate în 15 dosare complexe, faptele comise având urmări deosebit de grave prin cuantumul prejudiciului sau al numărului mare de persoane implicate.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii