Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

NATIONAL: Doru Iuga va fi adus la Poliţia Capitalei pentru percheziţia informatică a calculatorului său

Doru Iuga, director OTV, arestat în dosarul de proxenetism cu minori, va fi adus, miercuri dimineaţă, la sediul Poliţiei Capitalei, unde are loc percheziţia informatică asupra unui calculator ridicat de anchetatori în 30 iunie din locuinţa acestuia.

Şase persoane, printre care Doru Iuga, director OTV, şi omul de afaceri german Klaus Zander, au primit, pe 1 iulie, mandate de arestare pentru 29 de zile, în dosarul de proxenetism cu minori, prin decizia Judecătoriei Sectorului 2. De asemenea, instanţa a decis şi emiterea unui al şaptelea mandat de arestare, în lipsă, pentru 30 de zile.

Procurorii Parchetului Capitalei au cerut instanţei arestarea preventivă a lui Doru Iuga, Andrei Staicovici, Klaus Zander, Viorel Manolache, Romeo Haciadurian şi Adrian Dobre. Cei şase au fost reţinuţi după mai multe ore de audieri, fiind prezentaţi pe 1 iulie magistraţilor Judecătoriei Sectorului 2 din Capitală, cu propunere de arestare preventivă. De asemenea, procurorii au cerut instanţei şi emiterea unei al şaptelea mandat de arestare, în lipsă, pe numele lui Costel Ţurcan.

Cei şapte sunt cercetaţi, alături de alte persoane, pentru proxenetism şi acte sexuale cu un minor. Potrivit anchetatorilor, zeci de minori ar fi fost racolaţi de membrii grupului infracţional, condus de un omul de afaceri german în vârstă de 70 de ani Klaus Zander. Dacă cei care se prostituau câştigau câteva zeci sau sute de lei, proxeneţii încasau chiar şi câteva mii de lei în fiecare zi, potrivit anchetatorilor.

24 de percheziții domiciliare au avut loc, pe 30 iunie, în București, pentru prinderea membrilor grupării acuzați de prostituție, proxenetism și de acte sexuale cu minori, 27 de persoane fiind aduse la audieri la sediul Poliţiei Capitalei.

Din probele strânse de anchetatori a reieşit că în activitatea infracţională sunt implicate mai multe persoane, în calitate de proxeneţi, tineri bărbaţi care practică prostituţia şi clienţi ai acestora. Unele dintre aceste persoane desfăşoară atât activităţi de proxenetism cât şi de prostituţie, precizează procurorii.

La perchezițiile din 30 iunie au participat 250 de polițiști. Acțiunea a fost declanșată de Parchetul Capitalei în colaborare cu Serviciului Omoruri din cadrul Poliției Capitalei, Direcției de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului Furturi Auto, Serviciului Criminalistic - DGPMB, Brigăzii de Poliție Rutieră, lucrătorilor din cadrul Secțiilor 2,8,12,13,15,16,18,19,22 și 23, precum și din cadrul Serviciilor Speciale de Intervenție Rapidă și Acțiuni Speciale.
Categorie articol: 

Comentarii