Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

NATIONAL: Doi poliţişti, doi angajaţi ai Serviciului Înmatriculări şi un jandarm, în dosarul maşinilor furate

Doi poliţişti, doi angajaţi ai Serviciului Înmatriculări şi un jandarm sunt vizaţi de anchetatori, în dosarul în care, miercuri dimineaţa, sunt desfăşurate percheziţii în Bucureşti şi alte patru judeţe pentru destructurarea unei reţele de hoţi de maşini, au declarat surse judiciare pentru NewsIn.

Totodată, au precizat sursele citate, sunt cercetaţi şi patru angajaţi ai Registrului Auto Român (RAR), fiind totodată puse sub învinuire şi alte 28 de persoane.

Dintre acestea, o parte sunt cercetate şi într-un alt dosar instrumentat de procurorii Parchetului Capitalei, care vizează tot furturi de maşini şi în care sunt cercetaţi şi fotbaliştii Andrei Mărgăritescu şi Cristian Munteanu. De altfel, spun sursele NewsIn, ancheta DGA şi a procurorilor a pornit din informaţii strânse în acel dosar.

Procurorii au început urmărirea penală faţă de 36 de persoane, pentru dare şi luare de mită, trafic de influenţă, înşelăciune, fals sau favorizarea infractorilor, în dosarul în care, miercuri dimineaţa, sunt desfăşurate 44 de percheziţii, la Serviciul Înmatriculări şi în mai multe judeţe.

Potrivit unui comunicat remis, miercuri, de DGA, în cursul lunii august 2011 Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus începerea urmăririi penale faţă de 36 de persoane pentru dare de mită, luare de mită, trafic de influenţă, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals intelectual, uz de fals, tăinuire, favorizarea infractorului, divulgarea unor informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis sau cu permisul anulat.

Infracţiunile ar fi fost săvârşite în perioada anilor 2009-2011, iar cercetările în cauză sunt efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Generală Anticorupţie.

Anchetatorii suspectează că reţeaua de hoţi de maşini de lux închiria autovehiculele din Spania şi Italia, le aducea în România, apoi, cu ajutorul unor angajaţi de la Înmatriculări şi RAR, le înregistrau în România.

Cele 44 de percheziţii care sunt desfăşurate, miercuri dimineaţa, atât în Bucureşti, cât şi în judeţele Ilfov, Constanţa, Giurgiu şi Suceava, vizează punerea în executare a 50 de mandate de aducere, dintre care 36 pentru persoanele puse sub învinuire.

Acţiunea a fost sprijinită de forţele speciale ale Jandarmeriei Române şi specialişti din cadrul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă şi cu sprijinul tehnic al Serviciului Roman de Informaţii.
Categorie articol: 

Comentarii