Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

NATIONAL: Curtea de Apel a decis cercetarea în libertate a judecătoarei de la Cornetu acuzată de luare de mită

Curtea de Apel Bucureşti a respins vineri cererea de arestare preventivă a judecătoarei Larisa-Julieta Dragomir, de la Judecătoria Cornetu, acuzată de luare de mită şi a decis arestarea doar a lui Marin Nicolae, pentru complicitate la luare de mită.

Pe numele lui Marin Nicolae a fost emis un mandat de arestare pentru 29 de zile.

DNA a făcut recurs împotriva decizia Curţii de Apel.

Procurorii anticorupţie au dispus, joi seară, reţinerea pentru 24 de ore a judecătoarei Larisa-Julieta Dragomir de la Judecătoria Cornetu, judeţul Ilfov, pentru luare de mită, a informat DNA printr-un comunicat.

În cursul zilei de joi, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat reţinerea şi arestarea preventivă a judecătoarei Larisa-Julieta Dragomir, acuzată de infracţiunea de luare de mită, în formă continuată.

În aceeaşi cauză a fost reţinut şi Marin Nicolae pentru infracţiunile de complicitate la dare de mită în formă continuată şi complicitate la luare de mită în formă continuată.

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori rezultă că, pe 27 aprilie şi 5 mai, Larisa-Julieta Dragomir, în calitate de judecător la Judecătoria Cornetu, a pretins şi primit de la o persoană denunţătoare, prin intermediul lui Marin Nicolae, sumele de 1.000 lei şi 2.300 de euro, în scopul pronunţării unei sentinţe favorabile în dosarele pe care denunţătoarea le avea spre soluţionare pe rolul Judecătoriei Cornetu - Secţia civilă.

Cei doi inculpaţi au fost prinşi în flagrant de procurori imediat după ce au primit de la denunţătoare suma de 2.300 de euro.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii