Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

NATIONAL: CSM trebuie să facă mai repede ordine în sistemul judiciar, spune Predoiu

Consiliul Superior al Magistraturii trebuie să facă mai repede ordine în sistemul judiciar, a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, care a mai spus şi că, pentru ca forţa justiţiei să fie eficientă, trebuie eradicată complet corupţia din sistem.

"O condiţie pentru ca forţa justiţiei să fie eficientă este eradicarea completă a corupţiei din sistemul judiciar, indiferent cât de înaltă este. Iar aceasta este sarcina sistemului însuşi, care trebuie să se auto-protejeze, prin Consiliul Superior al Magistraturii, prin Inspecţia Judiciară, prin Parchet", se arată în discursul lui Predoiu, rostit marţi în cadrul unei conferinţe privind noul Cod civil.

Ministrul Justiţiei a susţinut că, potrivit atribuţiilor legale, Consiliul Superior al Magistraturii este în fapt un Consiliul Superior al Magistraturii şi Justiţiei şi "trebuie să facă mai repede ordine în sistemul judiciar şi în Justiţie".

În privinţa noilor coduri, ministrul a spus că acestea pot avea efecte benefice asupra sistemului, dar activarea acestor efecte stă în primul rând în puterea magistraţilor şi a conducerii lor.
Categorie articol: 

Comentarii