Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

NATIONAL: Comandantul detaşamentului de jandarmi de la barajul Porţile de Fier a murit într-un accident rutier

Un ofiţer de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Mehedinţi şi-a pierdut viaţa într-un grav accident de circulaţie, iar un coleg de-al său a suferit răni uşoare, într-un accident rutier produs în noaptea de miercuri spre joi, pe DN 56 A, în judeţul Mehedinţi.

Din primele verificări a rezultat că vinovat de producerea accidentului este maiorul Nelu Mitucă. Maiorul, care se afla la volanul autoturismului personal Opel Vectra împreună cu căpitanul Nicolae Vasile, se deplasa spre Drobeta Turnu Severin.

„Ofiţerul de serviciu de la IPJ Mehedinţi a fost sesizat, la miezul nopţii, despre faptul că pe DN 56 A, la kilometrul 150, s-a produs un accident de circulaţie. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă complexă de la nivelul inspectoratului, iar în urma verificărilor s-a stabilit faptul că N. M, de 43 de ani şi N.V, de 30 de ani, se deplasau cu autoturismul din direcţia Hinova- Turnu Severin. Conducând imprudent şi cu viteză excesivă, şoferul a pierdut controlul volanului, a derapat, a ieşit în afara părţii carosabile, unde a lovit un cap de pod, după care s-a răsturnat într-un canal de scurgere. În urma impactului, N.M, care conducea autoturismul a decedat, iar N.V a suferit leziuni uşoare", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi, Nicolae Lohon.

La faţa localui, se puteau observa pe carosabil urme de frânare pe o distanţă de circa 90 de metri.

Poliţiştii de la Rutieră spun că, dacă ar fi purtat centura de siguranţă, maiorul Nelu Mitucă ar fi scăpat cu viaţă. Căpitanul Nicolae Vasile, pasager pe scaunul din dreapta faţă , a scăpat doar cu o tăietură pe bărbie. În urma efectuării necropsiei, urmează să se stabilească dacă maiorul Nelu Mitucă consumase băuturi alcoolice.

Anul acesta, de Ziua Jandarmeriei, maiorul Nelu Mitucă, comandatul Detaşamentului 4 Gura Văii (barajul Porţile de Fier I), a primit diplomă de merit din partea conducerii IJJ Mehedinţi pentru rezultatele excelente obţinute în activitate.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii