Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

NATIONAL: Amenzi de circa 15.000 de lei, în urma unei acţiuni a poliţiştilor pe două magistrale de cale ferată

Poliţiştii de la Serviciului Transporturi din cadrul IGPR au dat amenzi de aproximativ 15.000 de lei, în zilele de 11 şi 12 mai, în urma unei acţiuni pe magistralele de cale ferată 200 şi 400, la care au participat aproape 220 de poliţişti, dar şi 28 de angajaţi ai CFR, informează duminică IGPR.

Potrivit sursei citate, în zilele de 11 şi 12 mai Serviciul Transporturi din cadrul IGPR a organizat şi coordonat o acţiune cu efective mărite în staţiile şi triajele de cale ferată, respectiv pe trenurile de călători care circulă pe magistralele de cale ferată 200 (Braşov - Sibiu - Arad - Curtici) şi 400 (Braşov - Miercurea Ciuc - Deda - Dej - Baia Mare - Satu Mare), precum şi pe secţiile feroviare adiacente acestora.

Acţiunea a urmărit prevenirea şi combaterea actelor de tulburare a ordinii şi liniştii publice, de degradare a inventarului vagoanelor de clasă, de cerşetorie şi comerţ ambulant, precum şi a altor fapte de natură penală sau contravenţională.

La acţiune au participat 218 poliţişti, 28 de angajaţi ai CFR şi 33 de alţi participanţi (jandarmi, poliţie comunitară etc.), fiind efectuate 173 de patrulări în staţii CF şi 346 de patrulări în trenuri de călători. De asemenea, au fost verificate 37 de sisteme de pază şi 33 de locuri de păstrare şi manipulare a valorilor monetare.

În timpul controalelor, poliţiştii au constatat 20 de infracţiuni, din care şase de natură judiciară, 13 infracţiuni economice şi una de altă natură. Totodată, au fost depistate 18 persoane care apelau la mila publică, opt minori lipsiţi de supraveghere şi cinci vânzători ambulanţi.

Oamenii legii au aplicat 68 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 15.000 de lei şi au ridicat în vederea confiscării bunuri în valoare de 13.300 de lei. Dintre sancţiunile constatate, cele mai multe, respectiv 38, au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.61 din 1991 privind ordinea şi liniştea publică. De asemenea, au fost depistaţi 268 de călători frauduloşi, angajaţii CFR aplicând taxe şi suprataxe în valoare de peste 3.700 de lei.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii