Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

NATIONAL: 20 de studenţi de la Sibiu au făcut toxiinfecţie alimentară la petrecerea de absolvire

20 de studenţi de la de la Facultatea de Ştiinţe Economice din Sibiu au ajuns la spital, în noaptea de joi spre vineri, cu simptome de toxiinfecţie alimentară, după ce au mâncat la petrecerea de absolvire.

Banchetul a avut loc la restaurantul unui hotel renumit din oraş. Tinerii spun că peştele şi îngheţata servite la masă aveau gust ciudat, însă patronul localului spune că tinerilor li s-ar fi făcut rău din cauză că au băut prea mult.

"Cred că de la peştele ăla ni s-a făcut rău, că nu era făcut, era în sânge, era crud", a declarat o studentă. "A fost peşte prăjit, trecut prin făină şi ou şi prăjit, era foarte rânced şi plin, plin, îmbibat cu ulei şi erau nişte cartofi natur cu apă în ei, aveau un gust îngrozitor", a povestit o altă studentă.

Mai muţi dintre cei aproape 400 de tineri care au participat la petrecere s-au simţit rău, însă doar 20 au ajuns la urgenţă, relatează Realitatea Tv.

"Unii sunt în stare mai bună, probabil că cei care nu au simptome deosebite vor fi lăsaţi acasă. Avem disponibile 10 locuri pe secţia de infecţioase pentru internări", a declarat medicul Cotizo Draia, de la Unitatea Primiri Urgenţe (UPU).

Proprietarul restaurantului neagă acuzaţiile aduse de studenţi. "Nu este aşa, nu este de la mâncare. Se pare că au băut prea mult alcool", a declarat Ioan Vintilă, proprietarul restaurantului.

Direcţia de Sănătate Publică a deschis o anchetă şi va preleva probe din mâncarea servită studenţilor.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii