Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

NATIONAL: Şeful ANOFM a fost reţinut pentru 24 de ore

Bian va fi prezentat instanţei, cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Flagrantul ce a dus la reţinerea şefului ANOFM de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) s-a realizat sâmbătă la Braşov, unde şeful ANOFM s-ar fi deplasat special pentru a primi banii de la mai mulţi subalterni de la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Braşov, care doreau să-şi păstreze funcţiile.

Bian a fost adus apoi la Bucureşti, unde a fost audiat peste cinci ore de procurorii anticorupţie.

"S-a dus acolo la Braşov, la ziua denunţătorului, a ajuns până acolo numai să-i spună 'La mulţi ani!' şi de acolo a apărut această procedură a flagrantului (...) Nu se consideră vinovat de acuzaţia de luare de mită", a declarat avocatul lui Bian, Cristian Ene.

Avocatul a mai spus că şeful ANOFM ar fi primit banii într-o pungă, fără să ştie ce conţine aceasta. "Este vorba doar de o înmânare a unei pungi, în care nu a ştiut ce este. I s-a spus că este o sticlă de băutură din partea denunţătorului. A luat-o, nu a controlat punga", a spus Ene.

Potrivit declaraţiei sale de avere, Silviu Bian deţine patru terenuri, patru locuinţe, două autoturisme şi un tractor. Salariul lui la ANOFM de 4.500 de lei pe lună.

Bian, care este vicepreşedinte al PDL Alba, conduce ANOFM din 2009. El a mai ocupat aceeaşi funcţie între 2005 şi 2007.

Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a anunţat că Bian va fi revocat din funcţie, precizând că în instituţia pe care ea o conduce nu pot fi tolerate acte de corupţie.
Categorie articol: 

Comentarii