Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nati Meir rămâne în arest

Decizia este definitivă.
Avocatul lui Meir, Violeta Podolianu, le-a cerut magistraţilor să-i înlocuiască măsura arestării preventive cu interdicţia de a părăsi localitatea şi să ţină cont de faptul că fostul deputat este o persoană cunoscută, fără antecedente penale, că este căsătorit şi are un copil şi că a ajutat sinistraţii cu bani.
Dacă la începutul şedinţei, Nati Meir a cerut instanţei ca presa să nu fie prezentă în sală, deoarece are de comunicat aspecte care privesc securitatea naţională a României şi a Israelului, iar ulterior a refuzat să dea declaraţii, la finalul şedinţei le-a cerut magistraţilor să-l "aresteze" la domiciliu, jurând că nu va vorbi cu nimeni în afară de avocatul său.
"Am siguranţa 100% că o să ies de aici achitat", a mai spus Nati Meir, precizând că are încredere în justiţie.
La ieşirea din sala de judecată, avocatul lui Nati Meir a menţionat că a depus acte medicale la dosar, din care ar rezulta că fostul deputat are glicemia ridicată şi probleme cu stomacul.
Curtea de Apel Bucureşti a judecat, marţi, recursul lui Nati Meir împotriva deciziei Tribunalului Bucureşti de arestare preventivă pentru 29 de zile sub acuzaţia de înşelăciune.
Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis, pe 20 octombrie, arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Nati Meir, acuzat de falsificare de monedă şi înşelăciune, însă decizia instanţei nu e definitivă, ea poate fi atacată cu recurs. Nati Meir a susţinut la Tribunalul Bucureşti, că banii cu inscripţia specimen erau "de jucărie" , iar poliţia ar fi ştiut de existenţa lor.
Anchetatorii continuă cercetările în cazul lui Nati Meir, pentru a stabili de unde provin banii pe care era inscripţionat cuvântul "specimen", dar şi pentru a-i identifica pe eventualii complici ai acestuia, se arată în referatul procurorilor trimis la instanţă pentru emiterea mandatului de arestare.
Astfel, procurorii urmează să audieze mai multe persoane şi să facă expertize pentru a stabili provenienţa bancnotelor de 500 de euro inscripţionate cu "specimen", găsite în sediul de campanie al lui Meir.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii