Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nasul (II)

Incredibil: Stivensen Bancuta - criminalul de la "Millenium", ins care, teoretic, este dupa zabrele si se trateaza la cap, la balamuc, a petrecut, a baut si a dansat la botezul fiicei lui Stanel Corbu, din Lacu Dulce, alaturi de nasul "Cracanatu'" si petrecaretii "Oaie", Vincler, Costica si Ghita Buricea.
Fiul lui Ion Bancuta, zis "Oaie", Stivensen Bancuta, este cel care l-a ucis, in 2001, pe Lucian Pandrea, 23 ani, in discoteca "Millenium", cu mai multe lovituri de cutit. Dupa asasinat, Stivensen a disparut, apoi a stat 2 ani internat in Spitalul de Psihiatrie "Sf. Pantelimon", fara paza, pina in 2004, cind s-a dispus internarea criminalului intr-o unitate pentru masuri de siguranta.
Recent, dupa ce un politist buzoian a dat nas in nas cu Stivensen la Evidenta Populatiei din judetul vecin, unde asasinul de la "Millenium" isi depusese actele pentru a-si face mutatie la fratele sau Alfred, anchetatorii buzoieni si braileni au declansat investigatiile, pentru a elucida in ce imprejurari a parasit criminalul Spitalul de Psihiatrie pentru Maxima Siguranta din Buzau. Medicii de la Sapoca au declarat ca Stivensen nu a iesit din ospiciu decit atunci cind a fost nevoie sa-si trateze dintii si maselele: "Stivensen Bancuta a iesit din spital doar pina la stomatolog, fiindca are acest drept. Nu a fugit din spital si nu a iesit in mod frecvent, ci doar cind a fost necesar, si atunci, cu bilet de voie si insotit."
In aceste conditii, pentru a justifica prezenta lui Stivensen la cheful de la "Matteo", medicii de la Sapoca ar putea prezenta anchetatorilor biletul de voie din data de 12 decembrie 2005, atunci cind baiatul lui "Oaie" a venit la Braila in scop terapeutic, sa-si trateze dantura tragind la masea cite o "cinzeaca" de whiskey scump.

Tiberius Bancuta, impreuna cu Eduard si Selford Bancuta, au incercat, in ianuarie 1999, sa-l omoare pe Grigore Roman, zis "Gagore". Cei trei l-au atacat pe "Gagore" in plina strada, in apropierea garii, iar Selford a scos o sabie de sub geaca si a incercat sa loveasca victima in piept. "Gagore" s-a rasucit, iar Selford l-a lovit in coapsa stinga. "Gagore" a fost abandonat intr-o balta de singe, iar cei trei Bancuta au fugit pina la restaurantul "Cocosul de Aur", administrat de Cocos Bancuta. Politistii au luat urma agresorilor, iar cind au dorit sa-i ia la intrebari, Cocos Bancuta s-a opus si i-a ultragiat pe oamenii legii. Cocos a fost condamnat pentru ultraj, fapta care s-a contopit cu o alta, de trafic de influenta, contopita, la rindu-i, cu o inselaciune mai veche, pedeapsa finala fiind de trei ani. Selford a fugit in Franta si este singurul care n-a raspuns pentru fapta sa, desi, conform anchetatorilor, a fost autorul direct al faptei.
Cocos Bancuta nu a putut participa la bairamul interlopilor fiindca mai avea de ispasit citeva zile de puscarie, pentru ultraj la politist si trafic de influenta. La finele anului trecut, "Obiectiv" a prezentat conditiile "aspre" de detentie ale lui Cocos, care, desi era condamnat pentru ultraj, a fost lasat de comanda IPJ sa stea in regim de semidetentie, la Gospodaria Agro-Zootehnica a Politiei, pentru a beneficia de o reducere a pedepsei. Surse autorizate ne-au declarat la acea data ca detinutul Cocos nu numai ca o ducea boiereste la GAZ, facind petreceri cu fripturi si bautura, dar mai si "zbura" peste gard si trecea pe-acasa, precum nepotul sau, Stivensen. Recent, a fost eliberat conditionat, pentru buna purtare si fiindca a muncit de s-a spetit, la GAZ.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii