Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nabucco salută iniţiativa UE referitoare la Turkmenistan

"Această iniţiativă pionierat adoptată de către Comisia Europeană corespunde cu obiectivul proiectului Nabucco de a permite transportul unui portofoliu diversificat de gaze naturale. Având o abordare multi-sursă, Nabucco nu va fi dependent de construcţia unei potenţiale conducte Trans-Caspice. Cu toate acestea, este clar că potenţialul mare de export al gazelor naturale de ambele părţi ale Mării Caspice este vital pentru viitorul pieţelor din Europa şi Turcia. Un sistem de conducte extins, creat prin Nabucco, este adecvat pentru a contribui la exportul acestor resurse semnificative de gaze naturale, în deceniile următoare. Nabucco, proiectul european emblematic, oferă cea mai competitivă rută de export pentru gazul caspic", a declarat directorul general al Nabucco, Reinhard Mitschek.
Nabucco reprezintă o nouă cale de transport a gazelor naturale din Asia spre Europa. Nabucco va conecta direct cele mai bogate regiuni ale lumii în resurse de gaze naturale - Regiunea Caspică şi Orientul Mijlociu - cu pieţele din Europa. Conducta va face legătura între graniţa de est a Turciei şi Baumgarten, Austria - unul dintre cele ma importante terminale de gaze naturale din Europa Centrală - via Bulgaria, România şi Ungaria.
Nabucco Gas Pipeline International GmbH (NIC) a fost înfiinţată în 24 iunie 2004 pentru a dezvolta, a construi şi a opera conducta Nabucco. Cu sediul la Viena, compania activează pe segmentul midstream, este organizată conform principiilor de unbundling şi se supune legislaţiei Uniunii Europene. NIC este deţinută de acţionarii Nabucco şi este responsabilă de dezvoltarea, construcţia, operarea, negocierea şi alocarea capacităţii conductei Nabucco. NIC va fi singura companie în contact direct cu transportatorii, va oferi o soluţie de tipul one-stop-shop şi va opera ca o entitate comercială independentă pe piaţă, acţionând independent de companiile-mamă. Sistemul de conducte va fi construit de companiile naţionale Nabucco (NNC-urile), care sunt subsidiare ale NIC în fiecare ţară de tranzit.
Acţionarii Nabucco sunt: OMV (Austria), MOL (Ungaria), Transgaz (România), Bulgarian Energy Holding (Bulgaria), Botas (Turcia) şi RWE (Germania). Fiecare acţionar deţine o participaţie egală de 16.67% din Nabucco Gas Pipeline International GmbH. Acţionarii sunt cei responsabili de negocierea contractelor de aprovizionare cu gaze naturale.
Categorie articol: 

Comentarii