Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

NAȚIONAL. Victor Ponta a intrat în cursa prezidențială printre sinistrați

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marţi, la Craiova, la Consiliului Naţional al partidului, că şi-a lansat candidatura pentru alegerile prezidenţiale "puţin mai devreme, la Novaci, la Bengeşti, alături de oameni care reprezintă România adevărată". De altfel, în în debutul unui discurs de aproape o oră, Ponta a spus că se va întoarce între sinistrații de la Novaci. "Mi-am lansat candidatura fără să ştiu, alături de oameni curajoşi, dar şi de oameni deznădăjduiţi, care aşteptau de la mine şi de la noi un sprijin. Cred că mi-am lansat candidatura, fără să mă gândesc aşa, alături de români, de acei care de fiecare dată au avut nevoie să ştie că nu sunt singuri la nevoie", a mai spus Ponta.
Premierul le-a mulţumit, la Craiova, membrilor PSD reuniţi în şedinţa Consiliului Naţional în care şi-a anunţat decizia de a candida la funcţia de preşedinte al României, pentru încredere şi susţinere, el mulţumindu-le totodată lui Ion Iliescu şi Adrian Năstase, absenţi de la şedinţă.
La fel ca și Klaus Iohannis, Victor Ponta a spus că vrea să fie un altfel de președinte. "Am o situaţie specială. S-ar putea să fie o slăbiciune, dar eu cred că este totuşi un avantaj. Sunt primul candidat la funcţia de preşedinte despre care ştiţi absolut tot. Nu am absolut niciun secret. Pentru asta trebuie să îi mulţumesc lui Traian Băsescu şi propagandei sale. Au scotocit atât de adânc în viaţa mea încât ştiţi tot ce am făcut bine şi rău şi azi şi acum un an şi acum zece şi acum 20 de ani", a spus Ponta.
Preşedintele PSD a promis că, dacă va ajunge președinte, va sprijini şi promulga o Constituţie aşa cum a fost propusă de USL în 2012, "care să stabilească foarte clar ce face preşedintele, ce face Guvernul, ce face Parlamentul, ce are de făcut un primar, un preşedinte de CJ, o Consituţie care să ne ajute să evităm conflictele, nu să ajungem în fiecare zi sau săptămână la o luptă".
Like / Share

Comentarii