Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

NAȚIONAL. Urmările potopului: stâlpi de electricitate rupți, mii de locuințe în beznă și zeci de turiști izolați

Vântul puternic a doborât cinci stâlpi de electricitate, duminică seară, în judeţul Dâmboviţa, unde s-au produs şi inundaţii în urma ploilor torenţiale, în oraşul Găeşti. Peste 3.000 de consumatori din 11 localităţi din judeţele Argeş, Vâlcea şi Mehedinţi au rămas fără energie electrică, în urma furtunilor.
Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa, un drum comunal din localitatea Crângurile a fost blocat după ruperea stâlpilor din beton care au căzut pe carosabil.
Comuna Crângurile nu este singura afectată de furtună. În oraşul Găeşti a plouat torenţial timp de câteva zeci de minute, o casă şi o curte fiind inundate. Judeţul Dâmboviţa s-a aflat, duminică seară, sub avertizare cod galben.
Potrivit datelor anunţate de secretarul de stat în Ministerul Economiei, Maricel Popa, la Comandamentul pentru situaţii de urgenţă, care a avut loc la Palatul Victoria, fenomenele meteorologice au afectat în totalitate trei linii de medie tensiune, cu 117 posturi de transformare, din judeţele Argeş, Vâlcea şi Mehedinţi.
Aproximativ 120 de turiști erau blocați luni dimineață în stațiunea Voineasa, în județul Vâlcea, după ce aluviunile provocate de precipitațiile abundente au acoperit singurul drum de acces în stațiune. În zece județe din sud-vestul țării și din Subcarpații Meridionali a fost instituit cod portocaliu de inundații.
Like / Share

Comentarii