Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

NAȚIONAL. Săptămâna cea mai lungă pentru Dan Voiculescu: Judecătorii amână pronunțarea în dosarul ICA

Procesul în care Dan Voiculescu este acuzat că a cumpărat 3,6 hectare de teren și un hectar de construcții în Băneasa la un preț de 75 de ori mai mic decât cel real, celebrul dosar ICA, s-a încheiat aseară, după noi audieri record de 12 ore. Judecătorii au rămas în pronunțare și au dat termen avocaților până joi să depună concluziile scrise, fără a avansa însă un termen pentru anunțarea sentinței.
La ieșirea din sediul instanței, Dan Voiculescu a declarat că îi pare rău de faptul că "oameni complet nevinovați" au fost "târâți" într-un proces "criminal" doar pentru că el trebuia să fie condamnat. "Mă bucur că s-a terminat procesul și cred eu că doamna judecător și domnul judecător vor aprecia corect lucrurile așa cum au fost ele consemnate. (...) Eu aș considera rechizitoriul acesta ca un fel de crimă, pentru că a mâncat niște ani din viața acestor oameni, stres enorm, și, probabil, că mai devreme sau mai târziu cei care au făcut lucrurile astea vor trebui să dea socoteală (...) Cea mai mare preocupare a mea e legată de acești oameni total nevinovați, care toată viața lor nu au făcut decât să muncească cinstit. De mine nu mă plâng, eu o să mă descurc oricum", a spus Dan Voiculescu.
Voiculescu i-a acuzat din nou pe procurori că au "mințit cu nerușinare" judecătorii.
Dan Voiculescu a fost trimis în judecată în decembrie 2008 de procurorii DNA, în calitate de acționar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu și Compania (Grivco) SA București, de membru al Adunării Generale a Acționarilor și al Consiliului de Administrație ale ICA și de membru al AGA și director general al SC "Bioprod" SA București.
Procurorii anticorupție au reținut în sarcina acestuia infracțiunile de folosire de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid a influenței și autorității date de această calitate în scopul de a obține, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum și de spălare de bani, ambele infracțiuni săvârșite în formă continuată.
În acest dosar a mai fost trimis în judecată fostul administrator al SC "Benefica" SA București (firmă din grupul Grivco), Jean-Cătălin Sandu, pentru complicitate la infracțiunea de stabilire, cu intenție, a unei valori diminuate față de valoarea comercială reală a bunurilor aparținând agenților economici la care statul este acționar.
De asemenea, precizează Agerpres, Gheorghe Mencinicopschi, directorul general și membru al AGA și, ulterior, al CA al ICA SA București, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu contra intereselor publice și fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Like / Share

Comentarii