Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

NAȚIONAL. Procuror reținut pentru 24 de ore. El este acuzat că a luat bani și cazare pe Litoral pentru a influența soluția în mai multe dosare

Un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui a fost reținut pentru 24 de ore de procurorii Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Iași sub acuzația de trafic de influență, relatează Agerpres. Procurorul Vasile Șelaru este acuzat că a primit bani și cazare într-un imobil pe litoral pentru a interveni pe lângă alți magistrați în vederea soluționării favorabile a unui dosar.
Potrivit unui comunicat de presă remis, duminică, de DNA, "în cauză există date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă potrivit căreia, la sfârșitul anului 2013, inculpatul Șelaru Vasile, în considerarea influenței pe care o avea asupra mai multor magistrați de la instanțele de control judiciar din județul Iași, i-a promis unei persoane că va efectua anumite demersuri, în sensul soluționării favorabile a unei cereri de recurs".
"În acest context, a solicitat cu împrumut suma de 13.000 lei fără a se stabili un termen clar de restituire. După aproximativ 2-3 săptămâni de la acordarea împrumutului inculpatul Șelaru Vasile a restituit suma de 5.000 lei, iar diferența de 8.000 lei a fost păstrată pentru continuarea demersurilor respective. La data de 27.05.2014, inculpatul Șelaru Vasile, lăsând impresia că are influență asupra unui ofițer de poliție din cadrul I.P.J. Vaslui, care avea spre soluționare o cerere de avizare a unei firme de pază, a solicitat suma de 700 lei, pentru a-l determina pe ofițerul respectiv să rezolve favorabil acea cerere", precizează sursa citată.
Totodată, la data de 29 mai, inculpatul a promis unei persoane că va interveni pe lângă un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, care supraveghea cercetările într-un dosar penal, acceptând pentru această intervenție cazarea într-un imobil de pe litoralul românesc. Pentru a crea acestei persoane convingerea că influența pe care o are asupra procurorului de caz este reală, la data de 30 mai, inculpatul Șelaru Vasile s-a deplasat la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, unde a intrat o perioadă scurtă de timp, mai precizează DNA.
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul tehnic al Serviciului Român de Informații, menționează Agerpres.
Vasile Șelaru are o vechime de peste 18 ani în magistratură, el desfășurându-și activitatea la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui din anul 2000. A activat o perioadă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani, iar în 2011 a revenit în Vaslui. În anul 2013 a candidat pentru postul de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, iar anul acesta la cel de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, însă a pierdut în fața celorlalți contracandidați.
Like / Share

Comentarii